У Хмельницькому міліціонери 7 років не можуть вселитися у власні квартири (ЕКСКЛЮЗИВ)

У Хмельницькому міліціонери 7 років не можуть вселитися у власні квартири (ЕКСКЛЮЗИВ)
Багатоповерхівку по Чорновола, 176/1 у Раковому досі не добудували, хоча строк здачі був у 2007 році. Власники 80 квартир шукають правди у влади.

За час очікування у людей виросли діти, частина чоловіків вже пішли зі служби на пенсію, а дехто помер, так і не дочекавшись омріяного житла. На добудову багатоповерхівки потрібно ще як мінімум 700 тисяч гривень.

Йдемо «у розвідку»

Під’їжджаємо з власниками квартир до їхнього будинку. Вони розповідають, що лише цієї весни на їхній будинок поставили дах. А до цього вони взимку ходили розчищати сніг з недобудови, побоюючись що навіть ті стіни, які є від великих снігопадів могли обвалитися. Заходимо у під’їзд. Піднявшись на перший поверх зашпортуємося, люди попереджають, що тут треба ходити обережніше, адже є багато порогів і нерівностей через покладену на підлогу плитку.

Відео дня

Піднімаючись по поверхах і заходячи чи не у кожну квартиру бачимо іноді незвичну кладку цегли й частино поштукатурені стіни на перших поверхах.

Власники квартир розповіли, що починалося все із заманливої пропозиції вкласти частину своїх коштів у будівництво нового житла. Будинок почали будувати у 2005 році, рахується міліцейським, 50 % вартості житла вносили дольовики - це працівники міліції, іншу частину відділ капітального будівництва УМВС України у Хмельницькій області. Люди справно і вчасно сплачували внески, але ще й досі не святкували новосілля.

- Мій чоловік стояв у черзі на отримання житла, - розповідає дружина правоохоронця Людмила Бурік. – В 2005 році нам пояснили, що за державні кошти житло не будується. Є можливість внести свою долю в будівництво, і буде можливість побудувати за півціни новий будинок. Для кожної родини сума вираховувалася індивідуально. В нас сім’я з трьох чоловік, тому вартість одного квадратного метру житла була 1150 гривень, для нас на той час це була немала сума, але ми погодилися. Одразу підписали договір. На протязі двох років, ми поквартально вносили близько п’яти тисяч гривень. У 2007 році мало бути завершення будівництва, але цього не сталося.

Багато дольових учасників

Загалом у 80-квартирному будинку більша половина це дольовики, але є й такі, що бажали також отримати квартиру й частково сплачували її повну вартість.

-У мене не було пільг, тому я сплачувала повну ціну за квадратний метр, -розповідає власниця квартири Любов Блажук. – Поруч з нашим будинком паралельно проводилося будівництво ще іншого. Два роки ми гроші платили, нам показували як активно просувається будівництво житла. А як потім з’ясувалося, то не наш будувався. Ми були у шоці. Понад 90 % було внесено проплати у людей, а наш омріяний будинок на рівні свай лише стояв. З того часу ця проблема і тягнеться. Нас один раз викликали на збори й повідомили, що грошей на будівництво немає. В 2012 році нам терпець увірвався і ми зібралися й написали листа до Азарова, Януковича, в міністерство, кругом.

Роками мовчали

Власники квартир створили ініціативну групу, яка ходить по різним інстанціям добиваючись аби їх почули й допомогли добудувати будинок. В основному ходять жінки, адже в деяких чоловіки ще служать в міліції. На запитання чому раніше не підіймали галасу, кажуть в один голос - боялися:

-Я раніше не міг підняти галас, бо мене вигнали б з роботи, - пояснює власник трикімнатної квартири Ігор Б. – Так і всі інші мовчали. Є в нас одна з дольовиків, у якої вже помер чоловік, так і не дочекавшись житла. Ми вже всі втомилися ходити по кабінетах. 18 липня ми зверталися до першого заступника губернатора Олександра Симчишина, він призначив комісію по нашій справі, сказав, що по можливості розберуться. Нам дуже важко вірити всім, адже нас вже стільки років обдурювали.

На думку Олександра Симчишина цей об’єкт цілком реально здати в 2014 році.

-По Чорновола люди звернулися близько двох тижнів тому, ми зробили робочу зустріч і вчора за моєю ініціативою відбулося засідання робочої групи щодо можливості добудови цього будинку, - повідомив посадовець. Це питання в мене на особистому контролі як заступника. Працівники управління регіонального будівництва та капітального розвитку мені прозвітували. Були запрошені всі учасники: забудовник, підрядник, ініціативна група з семи людей. Місяць часу дали замовнику і забудовнику для того, аби вони віднайшли кошти для завершення будівництва, їх там близько 700 тисяч треба.

Як зауважив посадовець, таких будинків як по Чорновола чимало.

- Є багато проблемних будинків з приводу яких звертаються люди, будівництво яких тягнуться і сім і 10 років, - каже посадовець. - Ми цього року п’ять довгобудів майже довели до завершення. Зараз в нас фактично три таких довгобуди це Чорновола 176/1, Панаса Мирного 29/1 та Львівське шосе 33/2.

Власники квартир довгобуду обіцянкам та запевненням чиновників вже мало вірять, адже не один рік оббивали чиновницькі пороги. Як розповіли люди, в минулому році їх знову ж завірили, що будинок на день працівників міліції вже точно здасться.

- Ми 20 грудня минулого року мали заселитися в будинок, мали приїхати поважні з Києва гості, - каже одна з власниць квартири Галина. - Але все знову затихло. Потім обіцяли здати будинок 28 квітня, 15 травня… На засіданні нам пообіцяли цукерку, довгоочікувану цукерку і не відомо чи вона буде. Обіцяють що до грудня зроблять водопровід, проведуть світло, сантехніку, під’їзди доведуть до пуття. По договорах ми не мали штукатурити, ні робити заливку полу, в нас мали вже стояти двері в кожну кімнату, сантехніка, але цього немає нічого. Ми вже з дольовиками погодилися на те, що самі це все зробимо тільки підведіть нам всі необхідні комунікації та світло.

Олександр Симчишин запевнив, що буде тримати цю справу під своїм особистим контролем.

-Через місяць обов’язково зберемося ще раз з робочою групою, аби заслухати які заходи були прийнятті, - сказав посадовець.

Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • PAL

    Мусорам жить негде??? Посмотрите какие хоромы себе отстраивают. А вообще,  забыли в каком государстве они живут и как они работают. Когда мусора взувают народ это пилотаж, когда мусор взувает мусора, это высший пилотаж.
  • Праведник

    мєнти будували будинок, вкрали гроші, кинули своїх працівників, тепер Симчишин має всіх спасати

    Ігор reply Праведник

    а на кого людям чи ментам ще сподіватися? Там тільки Симчишин петрає і помагає людям. Думаю допоможе і цим.

    Правдолюб reply Праведник

    Симчишина ніхто туди силоміць не тягнув. Сів у крісло першого заступника голови ОДА добровільно. То нехай виконує свої обов'язки. Якщо і буде "рятувати", то не за свої власні кошти, а бюджетні, тобто наші із вами.
  • Правдолюб

    Краще в той будинок не заселятись, а вимагати повернення проіндексованих коштів. Краще купити квартиру в Барвах. І напевно людям, щоб туди вселитись ще доведеться багато попрацювати і немалу суму грошей вкласти у ремонт.

    Праведник reply Правдолюб

    все правильно пишите, але не забуйте, що це службові будинки працівників МВС, вони платили за квартири, якщо платили зовсім малі гроші

    Правдолюб reply Праведник

    Яка різниця? Нехай власник продасть цей недобудований будинок чи передасть на баланс держави, а людям гроші нехай повернуть і вони зможуть придбати нове, нормальне житло, а не те, що вже розвалюється і будувалось криворукими злодіями, які думали як вкрасти. Ви бачили там на фото перегородка в одну цеглину в торець? То я думаю, що ця стіна не довго простоїть.

    Ігор reply Правдолюб

    ти дятел, а не правдолюб. в 2007 році за службове житло платили по 20 чи 30 тисяч гривень в розстрочку. навіть з індексацією це буде тисяч 50 гривень.. що зараз за ці гроші квпиш? собачу будку
  • старушка

    людей та їх дітей шкода, стільки бабла вгрохали вже.....сподіваюся НОВА ВЛАДА таки стримає обіцянку і допоможе людям!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up