У Хмельницькому пенсіонери продають самогон, аби мати додатковий заробіток

У Хмельницькому пенсіонери продають самогон, аби мати додатковий заробіток
З роками у Хмельницькому все менше продають алкоголь домашнього виробництва. Але постійне підняття акцизу на оковиту може знову спричинити черги до тих, хто виробляє самогон.

Саме можливість цілодобово купити створює негативну атмосферу у віддалених селах Хмельниччини. Наприклад, влітку правоохоронці конфіскували самогонний апарат у 89-річної жительки Славутського району.  Бабуся облаштувала вдома цілу міні-лабораторію по виготовленню самогону. Міліціонерам пенсіонерка пояснила, що таким чином намагалася вижити у теперішній складний час.

 Але таким чином заробляють  й в обласному центрі.  За словами міліціонерів, лише за два місяці у Хмельницькому задокументовано 6 фактів варіння та продажу алкоголю. Зазвичай самогонники  мають свій постійний контингент клієнтів, що гарантує стабільний заробіток.

- В більшості випадків самогоноварінням займаються пенсіонери, які проживають у приватному секторі міста,- наголошує начальник сектору дільничних інспекторів міліції Хмельницького МВ УМВС України в Хмельницькій області Петро Власюк. – Вони думають, що за це їм нічого не буде. Адже пенсії маленькі, а треба платити за комунальні послуги та ще й дітям та онукам декілька гривень дати хочеться. Однак, за таку діяльність передбачена  чимала сума штрафу.

Відео дня

Відповідно до статті 164-16 Кодексу України про адміністративні правопорушення, самогоноваріння тягне за собою накладення штрафу від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Тобто пенсіонера можуть оштрафувати на суму від 1700 до 8500 гривень. Але, за словами Петра Власюка, таке правопорушення важко довести в суді.

- Раніше за самогоноваріння передбачалася кримінальна відповідальність, тобто порушника могли ув’язнити, - каже начальник дільничних міліціонерів. -  В суді дуже важко довести, що особа займалася даним видом діяльності. Потрібні докази, що випадок не є одноразовий, а це відбувається систематично.  Крім того, потрібна наявність спеціального апарату…  

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    У магазині швидше можна купити фальсифікат та отруїтись. А краще не вживати алкоголь, або самому кілька літрів вигнати і вживати по святам. І не потрібно так боятись виробників натурпродуктів. Вони менш небезпечні, ніж виробники хімії у супермаркети.
  • Anonymous

    Власюк спочатку налякав, а потім заспокоїв) Та нехай варять. Головне, щоб не отруту, а якісний продукт.
  • Лариса Вернигора

    всі мєнти знають, де продають, самі регулярно пасуться, кришують бізнес...як важко довести,то навіщо працювати?!,за зарплатою неважко щомісяця ходити!,добре що зараз мають відмазку,війна в країні...пристроїлися на держутриманні і кайфують.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up