У Хмельницькому переселенці можуть отримати грошову допомогу

У Хмельницькому переселенці можуть отримати грошову допомогу
Закон встановлює різі розміри допомоги залежно від факту працездатності, а не працевлаштування - 884 гривень для непрацездатної особи та 442 гривень для тих, хто може працювати.

Кабінет Міністрів  України постановою від 01.10.2014 №505 затвердив Порядок надання щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг. 

-   Грошова допомога надається громадянам України, іноземцям та особам без громадянства, які постійно проживають на території України і переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО, - каже юрист громадської організації «Подільська правова ліга» Кристина Антонюк. -   Також це стосується людей, які  стоять на обліку в органах соцзахисту з дня звернення за її призначенням та виплачується по місяць зняття з такого обліку включно, але не більше ніж шість місяців.

Особи працездатного віку, яким призначено грошову допомогу, зобов’язані інформувати у триденний строк орган соцзахисту про факт працевлаштування. Таке інформування може здійснюватись заявою довільної форми і також не передбачає подання будь–яких довідок.

Відео дня

-  Для отримання грошової допомоги уповноважений представник сім’ї  при поданні заяви про призначення допомоги  пред’являє паспорт громадянина України або інший документ, що посвідчує особу, та довідки всіх членів сім’ї про взяття на облік осіб, які переміщуються. Іншою постановою КМУ від 01.10.2014 №509 затверджено Порядок оформлення і видачі довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції, а також встановлено форму зазначеної довідки. Заяву про видачу  вказаної довідки затверджено наказом Мінсоцполітики від 08.10.2014 № 738 . Заява подається до того самого органу соцзахисту, що призначає грошову допомогу, та видається заявнику у день звернення, - каже юрист.    

Для отримання безоплатної правової допомоги та іншої інформації щодо свого статусу, вимушені переселенці, які перебувають на території Хмельницької області, можуть звертатися до Хмельницької обласної громадської організації «Подільська правова ліга» за адресою: пров. Пушкіна, 1 м. Хмельницький, 29000, телефон «гарячої лінії»: (0382) 72-01-95.

Діяльність відбувається в рамках реалізації проекту «Захист цивільних та громадянських прав внутрішньо переміщених осіб та вразливих груп».

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анонім

    О, які розумні, щирі, коментарі. Шановні, а от візьміть ключи від свого помешкання, потім вкиньте їх у воду і йдіть куди очі глядять, без нажитих за все життя речей, з дитинкою своєю за руку. Йдіть світ за-очі, до чужих людей, які вас не чекають, не поважають...що ви знаєте про стан цих людей, які не побігли в Росію, і які не винні в тому до чого довели мужновладці прекрасну, одну з самих сильних з 15 радянських республік країну. Прості люди розпалили війну в себе вдома, руйнують свої помешкання, руйную могили своїх предків? Влада повинна на колінах вимолювати прощення у цих людей за скаліченні долі.

    Правдолюб reply Анонім

    Так влада одна по всій Україні була. Нормальні люди на Майданах виборювали свої права, не мовчали, а на Сході організовували взяли зброю в руки. Чому ж вони не почали протестувати, а почали втікати до ненависних їм бандерівців? Страшно стало, бо війна? Самі винні. Чому голосують (і ті що залишились на Сході і переселенці звідти) за Опозиційний блок, якого нормальні українці не підтримують? Хочуть підтримки, то нехай покажуть, що вони її заслуговують. А то виходить так що скільки вовка не годуй все одно у ліс дивиться.
  • Правдолюб

    Аналіз того за кого голосували жителі Сходу, а також Півдня (крім Херсонської області) показує, що вони у переважній більшості голосували за Опозиційний блок. Майже 40 відсотків цей блок там набрав. І цих кілька відсотків Опозиційного блоку у нас справа так званих переселенців зі Сходу. Ніколи не буде Україна нормально розвиватись поки ці кацапи будуть у складі нашої країни. Зараз є шанс змінити цю ситуацію. А саме потрібно їх відпустити, подарувавши їм частину території України. Краще так, ніж ми постійно будемо у злиднях через них і не зможемо розвивати свою рідну українську мову. Зараз гинуть наші українські солдати. Нізащо гинуть. Ми боремося за те, що нам не потрібне.
  • Evgen Grabovsky

    Пендаля їм під сраку, а не допомогу. Самі ж такого життя захтіли, самі ж війну спровокували. я б взагалі всіх біженців в донецк відправив хай їх там добивають....
  • Хмелевская Ольга

    мда..Нема чого казати...Спочатку вони усы дружненько привели війну до нас в країну, бігли на вибори аж заслинились, кричали , що хочуть до расєї. Потім покуштували того "меду", драпанули куди очі бачили, нахабно намагаються жити за наш рахунок. Он у школі мого сина такі собі дітки біженців заявили : Ми с мамой приєхали сюда, чтоби спрятаться. А папа бендер убивает....

    Гнать іх в шию, бо з Івана не буде пана, а з цих продажних буде тільки зараза і збільшення криміналу на вулицях міста!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:21 «Мобілізація – «це не повістка на цвинтар»: інтерв'ю з бійцями 19-го стрілецького батальйону Хмельницького play_circle_filled photo_camera 18:16 Суд конфіскував у росіянина успадковані земельні ділянки на Хмельниччині 17:40 Засудили хмельничанина, який п’яним насмерть переїхав 5-річного хлопчика (ФОТО) 17:04 Дівчина із Польщі приїхала оперуватися у Хмельницький Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 16:22 На Хмельниччині затримали посадовця за вимагання 8 тисяч доларів 15:34 Третьокласниця із Хмельницького отримуватиме президентську стипендію 14:50 У Кам'янці-Подільському потяги зустрічають та проводжають під мелодію «Щедрика» 14:02 На Пасхальні вихідні сталися три аварії у Хмельницькому районі, – поліція 13:09 Хмельничан попереджають про погіршення погоди і небезпечні стихійні явища 12:02 На проспекті Миру пʼяний на «Hyndai» спричинив ДТП. Постраждала жінка 11:44 ВСІМ Бізнес-ліга 2024: фотоогляд матчів 10:16 Хмельницькі села, яких уже немає. Де вони були та що про них відомо photo_camera 09:41 У Хмельницькому районі провели футбольний турнір в пам’ять про загиблого воїна photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up