У Хмельницькому побільшало малюнків на будинках. У планах – розмалювати тролейбус

У Хмельницькому побільшало малюнків на будинках. У планах – розмалювати тролейбус
Вже за кілька днів стіну музичної школи у Хмельницькому прикрашатиме яскравий малюнок у стилі «стімпанк». Працює над стріт-артом художник із Севастополя, який вирішив зобразити на ньому вигаданий та унікальний музичний інструмент. Наразі роботу майже закінчили, на реалізацію пішло в середньому п'ять днів.

Як розповідає «ВСІМ» організатор фестивалю "Республіка"  Андрій Зоін, ідея зародилася спільними зусиллями. Головним поштовхом стало те, що у квітні цього року музичній школі виповнюється 70 років.

- Одна з будівельних компаній Хмельницького вирішила зробити школі такий подарунок і звернулась до нас, організаторів фестивалю «Республіка». Ми, в свою чергу, покликали свого художника Михайла Коробкова, аби він і зробив малюнок, - розповідає Андрій Зоін.

Михайло Коробков із Севастополя, що, на думку, ініціаторів проекту, є дуже символічним, особливо зараз. Адже, мова йде не тільки про створення малюнка, а й діалогу між митцем з Криму та хмельничанами. Автор стріт-арту має чим похвалитись, бо на його рахунку вже є роботи в рамках «Республіки», дві найбільші з яких прикрашають будівлі Кам'янця-Подільського.

Відео дня

Скільки коштів витратили на створення малюнка, Андрій не зізнається.

- Витрати мінімальні, вони включають оплату фарби, дороги і добові. Взагалі це соціальний малюнок для міста, тому ми не називали якісь супер вимоги.

За словами Андрія Зоіна, роботу планують закінчити вже за кілька днів, якщо цьому сприятиме погода. Відкриття стріт-арту на стіні музичної школи хочуть провести вже цієї п’ятниці, разом із музикою та перформенсом. Організатор зізнається, що планів має дуже багато, які сподівається втілити вже найближчим часом.

- У Хмельницькому плануємо малювати девятиповерхівку та мистецький тролейбус. Є ще кілька ідей, але вони знаходяться на стадії розробки, - додає Андрій. - Окрім цього, в перспективі продовжувати роботу і розмальовувати Львів, Івано-Франківськ Луцьк, Чернівці та Кам’янець.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Розмалюйте совкові сірі будинки, людям буде веселіше жити .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up