У Хмельницькому продавці підсніжників від міліції ховаються, але штрафи платити не бояться

У Хмельницькому продавці підсніжників від міліції ховаються, але штрафи платити не бояться
У Хмельницькому з початком сезону у центрі міста вже стоять відчайдушні продавчині. Жінок не лякають ні міліціонери, ні штрафи, не тікають вони і від журналістів. Деякі з них навпаки – охоче розповідають що і до чого. Та й впевнені – ніякого суворого покарання за їхню діяльність бути не може.

Не встигло сонце як слід прогріти землю, як у місті почали з’являтись перші весняні квіти. Для багатьох з появою першоцвітів виникає чудова можливість підзаробити. Незважаючи на всі заборони збирати та продавати ці рослини, «квітковий» бізнес йде вгору.

 - Усі букетики по 15 гривень, - посміхаючись показує продавчиня. У руках в жінки таких букетиків зо три, трохи більше стоїть у відрі з водою. - Мені квіти дала моя знайома і сказала – торгуй, – розказує панянка, яка має так звану точку одразу біля «Дитячого світу». – Знаю, що підсніжники вона привезла з Іванківців. Про те, що це заборонено, теж знаю, - додає жінка. – Я лише перший день торгую, ось буквально кілька годин. Міліціонерів ще не бачила, щоб перевіряли. Але знаю, що ходять, інші розказували.

Серед продавців є й такі, для кого цей заробіток не є ризиковим. Багато господарів  мають можливість вирощувати квіти на власному подвір’ї. Букет перших підсніжників з домашнього квітника коштує від 4 до 6 гривень.

Відео дня

У прес-службі хмельницького міського відділу міліції розповідають, що, як правило, продавців не лякають жодні перевірки і штрафи.

- Перевірки можуть здійснювати працівники патрульної служби, також на місце може виїхати оперативна група, якщо стосується продажу чи перевезення першоцвітів у великій кількості, - пояснює «ВСІМ» речник Хмельницького міського відділу міліції  Катерина Терещенко. – Це аналогічна ситуація, як і з піротехнікою. Міліція виїжджає на місце продажу, далі фіксує все. Поки це відбувається, інші продавці розходяться. Тому у випадку з піротехнікою, продавці брали на місце продажу, наприклад, кілька петард. Тоді порушники не переживали за те, що оформлюючи протокол, міліція вилучить у них весь товар, - розповідає Катерина Терещенко. – Така ж ситуація із першоцвітами. Правоохоронці мусять скласти протокол. Далі продавців відпускають, адже права затримувати осіб більше, ніж на три години міліція не має. Потім людина сплачує штраф.

Речниця зазначає, що згідно ст. 159 на порушників чекає покарання у вигляді попередження або штрафу. Сума штрафу – від 1 до 3 неоподаткованих мінімумів громадян. Або ж від 17 до 51 гривні. Однак, як повідомляють у МВС, такі штрафи аж ніяк не лякають продавців. Через кілька днів після оформлення протоколу, вони приходять знову, частіше на те саме місце продажу.

 

  

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up