У Хмельницькому прощались із 21-річним бійцем 8-го окремого полку

У Хмельницькому прощались із 21-річним бійцем 8-го окремого полку
Провести в останню путь військовослужбовця Євгена Андріюка прийшли сотні хмельничан. На Майдані зібрались друзі, бойові побратими, товариші та просто небайдужі люди.

Тут не діляться на знайомі чи ні, кожен присутній переживає втрату та горе як власне. Сліз не соромиться ніхто. Найважче тримати в собі увесь біль матері загиблого хлопця Олені Андріюк та його близьким.

Військовий 8-окремого полку спеціального призначення, радист радіогрупи загону Євгеній Андріюк народився 17 червня 1993 року у Деражні.

Відео дня

У 2012 році хлопець вступив на військову службу за контрактом. З кінця серпня Євген знаходився у зоні АТО. Під час одного з боїв поблизу села Осикове Старобешівського району Донецької області його поранили. За словами товариша по служі, який був очевидцем цього, військовий отримав осколкове поранення у бік та голову. Після чого зв'язок із солдатом обірвався і жодної інформації про його знаходження ніхто не мав.

Про загиблого Євгена Андріюка з теплотою відкликається його земляк Олег Бляхарський.

- Женя займався спортом, як і всі, любив життя. Це дійсно патріот, якого не треба було кликати, щоб чинити якісь бойові дії, аби вигнати ворога з нашої держави. Він це все робив як дійсно гідний син своїх батьків і своєї держави, - розповідає Олег Бляхарський. - Я вдячний батьках за такого сина, друга, побратима. Я не знаю, що сказати, бо дійсно цю скорботу важко виразити словами.

Товариш не приховуючи гнів каже, що хоче звернутись до керівників держави.

- Нас обстрілюють, у нас багато жертв, але ніхто до уваги цього не бере. Шкода дуже, адже батькам сина не повернеш, ще комусь чоловіка чи батька. Не можу зрозуміти, чому таке ставлення до військових.

Перший заступник голови ОДА Олександр Симчишин розповідає, що з початку війни Хмельниччина втратила більше 90 військовослужбовців.

- Скоро ми будемо мати вже свою хмельницьку Небесну Сотню українських воїнів, героїв,   які воюють за кожного з нас. Ми зобов’язані пам’ятати усіх наших героїв, маємо дякувати за те, що над нашим хмельницьким небом мир і спокій, що ми можемо тут працювати, водити дітей у дитячі садочки, а також дякувати за те, що Україна все таки має шанс, - каже Олександр Симчишин. - І обов’язково пам’ятати, це особливо стосується чоловіків, що ми маємо помститися за життя кожного воїна, маємо здобути перемогу у цій війні і будувати нормальну державу, заради якої віддали свої життя найкращі наші друзі, знайомі, родичі.

Прощались із військовим стоячи на колінах і з вигуками: Слава Героям!" та "Герої не вмирають!".

Поховають Євгена Андріюка 25 квітня на його Батьківщині, у Деражні. 

<

/p>

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анонім

    Слава герою

    Анонім reply Анонім

    Ми памятаємо!!!
  • Анонім

  • Анонім

    Героям Слава! Вічна память!
  • Анонім

    Спочивай з миром!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up