У Хмельницькому з'явиться другий будинок для прикордонників

У Хмельницькому з'явиться другий будинок для прикордонників
Більше десяти років не виділялося житло для військових із академії імені Богдана Хмельницького. За цей час черга на житло зросла до 275 сімей прикордонників. Із них 27 – учасники бойових дій.

Перший будинок для військовослужбовців із Національної академії держприкордонслужби імені Богдана Хмельницького розпочали будувати 9 квітня поточного року. На початку 2016 року сюди заселяться перші жителі. Серед них і 22 сім’ї прикордонників.

Другий будинок розпочали зводити сьогодні, 4 вересня. Завершити будівництво планують теж в наступному році. Загалом, протягом п’яти років мають на меті побудувати 18 секцій будівництва.

- Житимуть тут не лише військові. Заплановано, що для сімей прикордонників буде виділено 226 квартир. 108 із них побудують за рахунок коштів Держприкордонслужби. Ми розробили програму, згідно якої протягом п’яти років повністю вирішити питання забезпечення житлом наших військових, - розповідає ректор академії Олег Шинкарук.

Відео дня

У першому будинку завершили зведення третього поверху.

У 2015 році із державного бюджету на будівництво житла для прикордонників виділено 60 мільйонів гривень. На ці кошти побудують 14 будинків, 9 з яких здадуть в експлуатацію вже до кінця року.

На церемонії закладення капсули та першого камення будівництва прикордонникам вручили нагороди та новенькі погони. Їм присвоїли чергові військові звання.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    НЕДОБОР ПО СПЕЦІАЛЬНОСТЯМ



    Нажаль цьогоріч прикордоники набрали ЗАЯВ на поступання аж по 2 шт на кожну спеціальність. Навіть обявлен додатковий конкурс.







    Вчомусь виручили АТОшнки, коли з передової їх направили нанавчання в прикордону академію
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:51 За погрози дружині суд відправив мешканця Хмельниччини на громадські роботи 20:11 Тато захищатиме з небес: на Шепетівщині попрощалися з воїном Юрієм Ткачуком 19:23 На Летичівщині зіткнулися дві автівки. Є постраждалі 18:50 Список 78 шкіл Хмельниччини, які можуть закрити Від читача 12:19 Відділенню інвазивної кардіології та інтервенційної радіології №1 КНП "ХОССЦ" (м.Хмельницький) - 3 роки! 18:18 Воювали в гарячих точках: сім’ям загиблих воїнів вручили державні нагороди 17:45 Без води 16 квітня залишуться кілька мікрорайонів Хмельницького (АДРЕСИ) 17:15 Про оваріальний резерв жінки, вагітність й чоловіче безпліддя: інтерв’ю з репродуктологом Анною Каретною (новини компаній) 17:04 «Травмат» або «вогнепал»: як отримати дозвіл на зброю та де її купити в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА) photo_camera 16:42 Наловили риби на мільйон гривень: на Хмельниччині затримали браконьєрів 16:02 Попрощались із 16-річною Іванною, яка загинула в ДТП на Озерній photo_camera 15:41 Вину мера Кам’янця у корупційному правопорушенні довели – прокуратура 14:44 За постріл у стінах прикордонної академії військовий заплатить великий штраф 14:08 У Хмельницькому ягдтер’єр загриз йорка та покусав дитину. Мешканці кажуть – це не вперше 13:31 Кам'янецький суд звільнив від покарання водійку, яка насмерть збила пенсіонерку 12:35 Що з будівництвом сміттєпереробного заводу? Запитали у заступника Симчишина 11:39 Смертельна ДТП у Камʼянці: загинула 16-річна дівчина 10:26 Неподалік Хмельницького горів локомотив вантажного потяга. Є травмовані photo_camera 10:02 У Славуті «Toyota» збила жінку 09:18 Аварійні відключення через негоду: без світла 31 населений пункт (Оновлено)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up