У Хмельницькому перейменували Театральну та Червоноармійську: що думають мешканці вулиць

У Хмельницькому перейменували Театральну та Червоноармійську: що думають мешканці вулиць
Вулиці Театральної у Хмельницькому більше не існує. Її переназвали на честь Героїв Майдану. Змінилася й назва ще однієї вулиці у центрі Хмельницького – Червоноармійська стала Європейською. Місцеві мешканці від новації не у захваті.

- Невже настільки багато грошей у бюджеті, щоб змінювати таблички на будинках, адреси держустанов? Нашу вулицю перейменовували вже не вперше. Але Театральна – якраз відповідає своїй назві, - каже мешканка будинку № 46 по Театральній, голова будинкового комітету Надія Прокопивнюк.

Нова назва
Вулицю Театральну переназвали на сесії міської ради. «За» проголосували 48 депутатів.
- Від 5 березня вулиця Театральна носить назву Героїв Майдану. На цій вулиці навпроти місця, де був пам’ятник Затонському, на клумбі біля університету управління та права, встановлять меморіал пам’яті Небесної сотні, - пояснив депутат міської ради, директор департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів Володимир Швець.
Символічність нової назви обранці вбачають у тому, що саме на Театральній 19 лютого під час штурму управління Служби безпеки України загинуло двоє хмельничан.
Проти перейменування вулиці виступили мешканці будинків №№ 46, 48, 42/1, 40, 17, 17/1 на Театральній. Вони написали листа на ім'я міського голови Сергія Мельника. Під листом поставили підписи 98 людей.
- Ми вважаємо, що вулиця Героїв Майдану повинна бути там, де буде пам’ятник Героям Майдану – на вулиці Соборній. Дуже хочеться, щоб поважали не тільки пам’ять загиблих, а й живих, - йдеться у листі.
Прохання хмельничан озвучили на сесії, але звернення громадян не вплинуло на рішення депутатів.

Ближче до Європи
Нову назву вирішили присвоїти і невеликій вуличці Червоноармійській у центрі міста. Там розташовано близько семи житлових будинків, школа № 6, два кафе і кілька приватних фірм. Червоноармійська, а нині Європейська, пролягає від вулиці Грушевського до вулиці Свободи.


Журналісти газети «ВСІМ» запитали думки людей, які живуть на вулиці Червоноармійській.
- Для нас, що була Червоноармійська, що буде Європейська – не має значення. Нашу вулицю постійно плутають з Червонокозачою. З приводу перейменування нашої думки не запитали. Та ми і не сприйняли це всерйоз. Нам ніхто ще нічого не оголошував, - каже мешканка будинку на Червоноармійській, 3 Міла Кащук.
Деякі мешканці чули про нововведення, а деякі навіть не знають, що їхню вулицю перейменовують.
- Наш будинок знаходиться за подвійною адресою – і по Свободи, і по Червоноармійській. І без того таксисти не знають, куди їхати, а тепер ще більше плутатись будуть. Я проти перейменування, оскільки це певні труднощі, включаючи фінансові, зі зміною документів. Але вже нічого не зміниш. Я розумію, Театральну перейменували, оскільки там відбувалися певні події. Але навіщо було нашу вулицю перейменовувати? Її назва пов’язана з певними історичними подіями, але ж це історія – від неї нікуди не дінешся, - каже хмельничанин Валентин Колодій.
А у школі № 6 перейменування зустріли з позитивом.
- Все суспільство очікує зараз європейського кроку вперед. Можливо, це і перший такий крок. Для нашої школи, юридична адреса якої провулок Володимирський, 12, це не проблема, оскільки на Червоноармійській знаходиться тільки приміщення початкової школи, - каже директор школи № 6 Андрій Попик.

Відео дня
> - Ми підтримуємо ініціативу перейменувати вулицю Червоноармійську на Європейську, - каже Андрій Попик

Міняємо поступово
Зі зміною назв вулиць мешканцям доведеться вносити зміни у документи на оплату комунальних послуг, у відомості про себе на роботі, у садочках, школах та університетах, де навчаються діти, чоловікам – у військкоматі, змінювати пластикові картки у банках та багато інших документів.
- До всіх необхідних служб надсилають повідомлення про нову назву вулиці і ті доносять його до мешканців. Цей механізм вже добре відпрацьований і проблем у тому немає. Витрат люди не нестимуть, - пояснює заступник міського голови Анатолій Нестерук.

Розпочати потрібно з паспорту
- Якщо людині потрібно буде змінити адресу у паспорті, ми це зробимо безкоштовно. Паспорт міняти не треба – у ньому лише роблять відповідний запис. Ми все зробимо для того, щоб пенсіонерам та людям похилого віку надати всебічну допомогу. Вони не стоятимуть у чергах. Я особисто виділю соціального працівника, який займатиметься цією категорією людей, - каже начальник обласного управління Державної міграційної служби Олег Паньков.
Назву вулиці в паспорті можна не змінювати. За це не штрафуватимуть. А от документи, припустимо, на квартиру, потрібно буде переробити – якщо ви, звичайно, плануєте продавати житло.
- Є прийом у центрі надання адміністративних послуг на Соборній, 16. На прохання підтвердити, що змінилася назва вулиці, людині безкоштовно видають довідку. Вона потрібна для того, щоб переробити документи, якщо людина оформляє, продає, передає право власності на житло, - каже головний спеціаліст відділу містобудівного кадастру міського управління архітектури та містобудування Ганна Ванівська.
З отриманою довідкою потрібно звернутися до бюро технічної інвентаризації, аби змінити техпаспорт на житло. Це коштує 186 гривень.
На перейменуванні двох вулиць активісти майдану та народні обранці не зупиняться. Аби викорінити всі прорадянські назви, планують визначити їх перелік і також перейменувати.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (27)
  • Anonymous

    Майданутые жополизи!Это просто цырк!Еще бы собаку назвали ЭВРОМАЙДАН!
  • Anonymous

    Кто-то ещё платит рыгоботам? Или гэбня подхватила финансирование?
  • Anonymous

    Молдова (Гагаузия) о событиях на Украине: http://www.youtube.com/watch?v=X-brIPdCqMw \
  • Anonymous

    Может ты ответишь? Куда оппозиционер Пашинский увез натовскую снайперскую винтовку с глушителем? http://www.youtube.com/watch?v=upcXMwI2Uxs \
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up