У Хмельницькому урочисто відновили Кам’янець-Подільську єпархію УГКЦ

У Хмельницькому урочисто відновили Кам’янець-Подільську єпархію УГКЦ
У соборі Різдва Пресвятої Богородиці відбулась урочиста літургія з нагоди проголошення Кам’янець-Подільської єпархії УГКЦ, яка була зруйнована понад 200 років тому Російською Імперією.

Аби вшанувати цю знаменну подію для релігійного та культурного життя Хмельниччини, святкову службу проводив Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав.

Подія зібрала чималу кількість вірян. Не всім бажаючим вистачило місця у храмі, тому у дворі собору був встановлений спеціальний вуличний екран, на якому транслювали службу.

Почесними гостями літургії стали римо-католицьке і православне духовенство, представник Папи Римського в Україні архієпископ Клаудіо Гуджеротті, а також очільники області та міста.

Відео дня

- Поділля це є земля, де обидві церкви: латинська і церква східної традиції, співіснують століттями, тому так важливо, що сьогодні тут присутні представники цих християнських конфесій, – відзначив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

Новітній розвиток Унійної церкви на Хмельниччині відбувався завдяки старанням Архієпископа і Митрополита Василя (Семенюка), який і очолив стару-нову Єпархію. Осідком духовного лідера греко-католиків регіону стане обласний центр.

Захід вкотре засвідчив, що наразі на теренах регіону жодної міжконфесійної чи релігійної ворожнечі не існує, а навпаки є повне взаєморозуміння.

- Скільки я пам’ятаю, ніколи на Поділлі не було релігійних конфліктів. Ми завжди знаходили порозуміння. Можливо, цей толерантний край подільський, стане такою колискою, звідки треба брати приклад усім іншим християнам, – сказав у вітальному слові митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній.

А по завершенні літургії охочих вірян пригостили смачним козацьким кулішем.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Анонім

    Шоу-бізнес дешевий. В Україні перетворили церкви на шоу.
  • PAL

    !!!!
  • Vladimir Soltys

    Був з сім'єю на цій, без перебільшення, великій події  для тисяч Хмельничан! Вперше в живу побачили патріарха Святослава. Вже пройшло пару годин після служби, а я, та всі мої домашні ще в піднесеному настрої та захваті та  від його  "світлих та щирих" слів!!!

    Анонім reply Vladimir Soltys

    Гарний захід . Все пройшло на ура

    Анонім reply Vladimir Soltys

    Ой не перебільшуй, краще б своїх дітей в планетарій повів . Дядька в платті показав малим, всеодно що в зімбабве дітям шамана показують ,одне і теж .

    Ксенія reply Анонім

    Повний  ідіот......
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up