У хмельницьку дитячу лікарню купили нове обладнання

У хмельницьку дитячу лікарню купили нове обладнання

У міській дитячій лікарні з’явилось вартісне обладнання, за допомогою якого лікуватимуть маленьких пацієнтів з різними патологіями.

Вся апаратура і прилади іноземного виробництва. Це біокулярна лупа, яка полегшить роботу медиків під час операцій, лазерний ніж та апаратура в реанімаційне відділення. Кошти на прилади впродовж кількох років збирали місцеві волонтери, долучались підприємці та усі небайдужі містяни. На все витратили близько двох мільйонів євро. 
Найбільш цінним медики вважають лазерний ніж, завдяки якому можна проводити лікування без оперативного втручання. Лікарі кажуть, що прилад є унікальним. Користуються ним лише у приватних клініках великих міст України. Зізнаються, що консультація лікаря там коштує в межах 800 гривень, ще 200 вартує одне застосування лазера. Лікування для хмельничан буде безкоштовним. 
Бінокулярна лупа. Прилад портативний. Окуляри дають трикратне збільшення. Вартість - близько трьох тисяч євро. за їх допомогою медики зможуть оглянути важкодоступні частини тіла. 
 
- Впродовж 10 років ми займались дитячими будинками. Три роки тому прийняли рішення допомогти лікарні. Було непросто придбати обладнання, адже були важкі часи, апаратура закордонна. В цій справі задіяно дуже багато людей. Всі разом старались зробити так, аби хмельницька дитяча хірургія стала найсучаснішою в Україні і наші діти були здоровими, - говорять волонтери.
 Аби працювати з новітнім обладнанням, медики дитячої лікарні проходили спеціальне навчання у Німеччині. 
- Дуже приємно, що ми отримали апаратуру і ці інструменти. Ми зараз кращі в усій країні. Діти після операції одразу можуть йти додому, вже не потрібно залишатись у лікарні. Дякуємо волонтерам і за навчання. Головне в нашій роботі – аби діти виходили звідси з посмішкою, - говорить головний лікар дитячої міської лікарні Володимир Левицький.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки Від читача 16:54 У Хмельницькому відбувся ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 15:39 «Хмельницькводоканал» шукає працівників (СПИСОК ВАКАНСІЙ) 14:40 На Закарпатті затримали хмельничанина, який за 6 800 доларів хотів перетнути кордон 14:04 Яку крипту та скільки накопичують хмельницькі депутати (ІНФОГРАФІКА) 13:36 У хмельницькій криївці «Стінка» проведуть безкоштовну екскурсію 12:27 Чим закінчуються виклики про замінування: підбірка судових справ на Хмельниччині 11:33 Тричі за рік їздив за кермом нетверезим. Як покарали водія з Нетішина 10:58 9 років тому на Грушевського згоріла «Цукерня» (ВІДЕО) play_circle_filled photo_camera 10:19 Видворили молдованина, який нелегально перебував на Хмельниччині 09:26 Від початку квітня рибоохоронний патруль виявив на Хмельниччині 56 порушень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up