У січні хмельничани їздитимуть в нових тролейбусах. Старі у цей час ремонтуватимуть

У січні хмельничани їздитимуть в нових тролейбусах. Старі у цей час ремонтуватимуть
Близько 70 тролейбусів щодня обслуговують хмельничан на маршрутах. Усі вони закуплені майже 20 років тому. Втім, старі транспортні засоби ремонтуватимуть і випускатимуть на маршрути наприкінці зими. А вже у січні хмельничани їздитимуть у двох комфортних тролейбусах «Електрон».

Курсуватимуть у всі мікрорайони

Нагадаємо, з міського бюджету виділили кошти на закупку тролейбусів «Електрон», які виробили у Львові. Нові транспортні засоби  обійшлися у 4 мільйони 452 тисячі гривень. Наразі обидва знаходяться в автопарку комунального підприємства «Електротранс». Але для того, щоб тролейбуси вийшли на маршрут,   потрібно навчити водіїв керувати ними.

- На дороги тролейбуси виїдуть в кінці січня, адже спочатку  треба навчити електриків та слюсарів обслуговувати їх. Також, приїдуть інструктори, які дадуть практичні навики нашим водіям, - каже начальник хмельницького комунального підприємства «Електротранс» Віктор Паламарчук.  - Два тролейбуси – не багато, але ми будемо старатися, щоб вони працювали на всіх маршрутах, а люди відчули комфортність проїзду.

Відео дня

 Для зручності посадки і висадки пасажирів у тролейбусі застосовано пневматичну систему «кнілінг», завдяки якій тролейбус на зупинці громадського транспорту додатково опускається. Крім того, для осіб з обмеженими можливостями салон  обладнаний сигнальними кнопками та відкидним пандусом для заїзду інвалідного візка на спеціально пристосоване місце з пасками безпеки для їх фіксації під час руху. Влітку у салоні буде прохолодно, а взимку – тепло завдяки новій системі опалення. 

Капітальний ремонт за півмільйона 

Усього в автопарку підприємства «Електротранс»  нараховується 110 тролейбусів. 94% тролейбусного парку, за словами Віктора Паламарчука, зношені, за виключенням двох тролейбусів фірми «Богдан», які закупили у 2008 році. Решта - підлягають списанню,  адже деякі з них купувалися ще 25 років тому.

 - Ми своїми силами проводимо капітальні ремонти, - каже Віктор Паламарчук. - Надіємося, що в кінці січня - на початку грудня ми покажемо людям відремонтований за власні кошти тролейбус. На це 200 тисяч гривень виділила міська влада, своїх тисяч 300 потрібно буде зібрати.  Якщо такий тролейбус «приживеться», то будемо старатися 2-3 в рік відновлювати.

 На лінію щодня виходить близько 70 тролейбусів,  можна залучати більше, але бракує водіїв.

-  Не хочуть люди йти на цю роботу, бо потрібно дуже рано прокидатися і пізно повертатися додому.  Три роки навчання водіїв не проводилося, тому  багато людей поїхало в Київ та Москву.  Але ми будемо робити все можливе, аби набрати нових працівників.  Зараз вже  набрали групу з 14 осіб. Навчання триває 6 місяців, - каже директор комунального підприємства.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Максимчук Владимир

    На ремонт ОДНОГО тролейбуса 500 000??
  • Anonymous

    Яке відновлення? ви про що? спалювати треба!!!

    і за 1 тролейбус 2 лімона ви шо здуріли? в 2 рази дешевше можна купити
  • Anonymous

    Старі продати у села, купити нові.

    Анонім reply Anonymous

    Гений, в какие сёла? в каких сёлах ездят троллейбусы?

    Anonymous reply Анонім

    Їх можна переобладнати. Або коней запрягти. Буде в окремих селах тролейбус.

    Anonymous reply Anonymous

    А ще можна поставити тролейбуси на лижі та економити світло
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up