В Хмельницькій області призвуть 1650 осіб (ВІДЕО)

В Хмельницькій області призвуть 1650 осіб (ВІДЕО)
У Хмельницькому
За якими критеріями відбиратимуть призовників, наразі невідомо. Ті, хто отримав повістки має з’явитися у військкомати за місцем прописки та пройти військово-лікарську комісію.

Нагадаємо, Верховна Рада України 232 голосами схвалила указ Президента України Петра Порошенка про часткову мобілізацію. Це вже третя хвиля мобілізації: перші два подібні укази видав ще виконуючий обов’язки Президента України Олександр Турчинов у березні та у травні.  

Інформація про часткову мобілізацію обурила хмельницьких жінок та матерів. Близько десяти хмельничанок вийшли на акцію протесту під стіни Хмельницького обласного комісаріату. Родичі потенційних військовозобов’язаних не розуміли за що і за кого мають гинути їхні діти, чоловіки, батьки, в той час, коли чоловіки зі східних областей держави у статусі біженців. Також жінки підняли питання матеріального забезпечення армії.  Близько десяти хмельничанок вийшли на акцію протесту під стіни Хмельницького обласного комісаріату. Начальник Хмельницького обласного військового комісаріату  Сергій Присяжнюк, який вийшов до протестувальників, заспокоював жінок.

Відео дня

- Ніякого призову зараз немає. Є указ Президента про підготовку до призову. Цим ми зараз і займаємося. Військово-лікарська комісія визначатиме, чи підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані громадяни, яким прийшла повістка. У військових частинах області  були проведені заходи першої і другої черги мобілізаційного розгортання.  Третя черга оперативного розгортання почнеться як не сьогодні, то завтра, - каже Сергій Присяжнюк. 

Воєнком також пояснив, що вимушених переселенців із Донецька та Луганська у Хмельницькій області викликати у військкомати не можна.

- Наш керівник області проводив нараду силовиків, там було піднято це питання. Я все розумію. Я згідний з вами, адже ті люди, які мають захищати свою землю, ховаються. Але вони не стоять в нас на обліку. Цих людей спочатку потрібно розташувати і поставити на облік, - каже Сергій Присяжнюк.   

За словами Сергія Присяжнюка, у Хмельницькій області мають призвати 1650 людей. У травні кількість призовників була у 6 разів менша - 250 осіб.За якими критеріями військкомати направлятимуть повістки конкретним військовозобов’язаним, воєнком не пояснив.   Наразі у Хмельницькому військовому госпіталі перебуває троє поранених військовослужбовців.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (43)
  • Русин

  • Русь Православная

    есть такая профессия - женщин и детей убивать....Слава украинской армии - убийце своего народа!

    Ковальчук Надюша reply Русь Православная

    є така професія -- кацап колорадський. Дуже дякуємо матерям російських солдатів за синів-виродків, убивць народів братських
  • PAL

    ДА-ааа. Слов нет.
  • Аленка Медведева

    А вообще-то этот сайт надобно им оставить. Пусть друг перед дружкой изгаляются, раз главному редактору это нравиться, она наверное тоже тащится от того что несколько больных на голову дебилов поливают ее родину. Увы!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up