Верховна Рада дозволила банкам не повертати кошти вкладникам достроково

Верховна Рада дозволила банкам не повертати кошти вкладникам достроково
Рада прийняла закон, згідно з яким банкам дозволено не повертати клієнтам вклади раніше встановленого терміну. Згідно із цим законом, клієнти, які підписали із банком строковий договір, не зможуть забрати гроші раніше встановленого договором строку.

Українським законодавством передбачено два види договорів банківських вкладів: на вимогу та строковий. Але до вказаних змін було передбачено обов’язок банківських установ повертати будь-який вклад, в тому числі строковий, на першу вимогу вкладника – фізичної особи.

 «За договором банківського строкового вкладу банк зобов'язаний видати вклад та нараховані проценти за цим вкладом із спливом строку, визначеного у договорі банківського вкладу», - сказано у законі.

За прийняття закону №1195  проголосували 243 депутати. Про це інформує «Українська правда».

Відео дня

Клієнти банку матимуть право отримати вклади та нараховані по ним відсотки за строковим банківським договором по закінченню терміну дії договору.

Дострокове ж повернення вкладу та нарахованих процентів за строковим вкладом можливе виключно у випадку, коли це передбачено умовами договору банківського строкового вкладу.

Цей законопроект стосуватиметься лише тих договорів, які будуть укладені після прийняття цього закону та набрання ним чинності.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:33 Медуніверситет намагався стягнути гроші за навчання з відрахованої хмельничанки, яка живе у США 11:50 Хмельницькі волонтери збирають на антену для «Мавіка» спецпризначенцям. Як долучитися? 11:45 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 11:17 Вчителя з Хмельниччини нагородили почесною відзнакою командувача ОК «Захід» photo_camera Від читача 12:19 Відділенню інвазивної кардіології та інтервенційної радіології №1 КНП "ХОССЦ" (м.Хмельницький) - 3 роки! 10:29 На Хмельниччині судитимуть водія вантажівки за ДТП, у якій загинула 5-річна дівчинка 09:25 На Хмельниччині збили один «Шахед» 20:51 За погрози дружині суд відправив мешканця Хмельниччини на громадські роботи 20:11 Тато захищатиме з небес: на Шепетівщині попрощалися з воїном Юрієм Ткачуком 19:23 На Летичівщині зіткнулися дві автівки. Є постраждалі 18:50 Список 78 шкіл Хмельниччини, які можуть закрити 18:18 Воювали в гарячих точках: сім’ям загиблих воїнів вручили державні нагороди 17:45 Без води 16 квітня залишуться кілька мікрорайонів Хмельницького (АДРЕСИ) 17:15 Про оваріальний резерв жінки, вагітність й чоловіче безпліддя: інтерв’ю з репродуктологом Анною Каретною (новини компаній) 17:04 «Травмат» або «вогнепал»: як отримати дозвіл на зброю та де її купити в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА) photo_camera 16:42 Наловили риби на мільйон гривень: на Хмельниччині затримали браконьєрів 16:02 Попрощались із 16-річною Іванною, яка загинула в ДТП на Озерній photo_camera 15:41 Вину мера Кам’янця у корупційному правопорушенні довели – прокуратура 14:44 За постріл у стінах прикордонної академії військовий заплатить великий штраф 14:08 У Хмельницькому ягдтер’єр загриз йорка та покусав дитину. Мешканці кажуть – це не вперше
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up