Ветлікарі пояснили, від чого померли тварини у хмельницькому зоокуточку

Ветлікарі пояснили, від чого померли тварини у хмельницькому зоокуточку

Готовий висновок експертизи. Лікар-епізоотолог Дмитро Романець розповів, чому померли баран і фазан із хмельницького зоокутка.     

Нагадуємо, що мертвих тварин знайшли зранку 12 липня. Тіла одразу ж відправили на  медичну експертизу. Там з’ясувалося, що фазан був хворий на туберкульоз, а от у барана діагностували тимпанію рубця шлунку. 


- У барана діагностовано розширення шлунку. Тому він збільшився в об’ємі, а відтак порушував функції серця, печінки, легень, - розповідає «ВСІМ»  лікар-епізоотолог Хмельницької міської державної лікарні ветеринарної медицини Дмитро Романець.  – Під час розтину в самому шлунку виявлено велику кількість трави, моркви, буряка, листя верби. А також велику кількість газу. Щодо фазана, то птиця загинула внаслідок виснаження, причиною якого є захворювання на туберкульоз. За рахунок цього розвинувся некроз печінки. Оскільки це інфекційна хвороба, то фазан міг підчепити її від інших птахів.

Директор комунального підприємства «Парки і сквери міста Хмельницького» Володимир Лукін сказав журналістам «ВСІМ», що результатів ветлікарів не отримав, тому пояснити будь-що не може. Раніше він зізнався, що в червні   у зоокутку загинув ще й бабак. 
- У бабака були серйозні пошкодження на тілі. Його покусали безпритульні собаки, які перебувають на території зоокутка, - каже директор.  

Читайте також: Дирекція КП «Парки і сквери» вважає, що конфлікт у зоокуточку вже вирішили. Сергій Пальохін, який передав закладу кенгуру і єнота, а згодом забрав їх, звільняється за згодою сторін. А Наталії Розумяк винесли попередження та зобов’язали усунути порушення.
 
 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Анонім

    кенгуру , енот и львы кормятся и осматриваются ветеринарами за деньги их владельца . Они намного лучше живут чем животные в зооуголке.....

    Анонім reply Анонім

    і нехай собі там живуть....а нам і цих мешканців зоокуточка цілком вистачає...хоча...не вірю що краще..

    Анонім reply Анонім

    Більше крапок

    Анонім reply Анонім

    Гггг
  • Anonymous

    ..........не верю шо б за эти деньги шо они собирали нельзя было нормально и правильно смотреть за животными.....
  • Анонім

    Жалко тварин,їм всім потрібен належний догляд.
  • Анонім

    Фахівці з ветинарії свої висновки оприлюднили. А тепер черга за владою та дирекцією комунального підприємства чому ці тварини знаходилися в зоокутку і не числилися по обліку. За які гроші вони утримувалися, годувалися та доглядалися ветеринарами, як і ті леви з кенгуру.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up