Відпочинок на вихідні. Куди поїхати на 7-9 травня

Відпочинок на вихідні. Куди поїхати на 7-9 травня

Добряче гульнути із друзями, файно відпочити з сім’єю чи романтично провести час разом з коханою людиною можна вже у найближчі вихідні. Не відкладайте мандрівки. Готуйтесь у подорож та надихайтесь. «ВСІМ» пропонує  список фестивалів, які варто відвідати.  

Фестивалі важко уявити без Кам'янця  

7 та 8 травня, Кам’янець-Подільський  (Старе місто)

З цього чудового міста і розпочнемо. Традиційно на травневі свята відбудеться третій відкритий конкурс-пленер «Замковий етюд». На вулицях Старого міста у цей період можна побачити багато дітей та молоді з етюдниками та полотнами у руках.  А на гостей чекатиме цікава підготовлена програма, де кожен може спробувати себе на майстер-класах, у невеличких міні-конкурсах та квестах з розіграшами призів. А по завершенню конкурсу відкриється художня виставка творів юних митців.

Відео дня

За враженнями на "Форпост"

6-8 травня Кам’янець-Подільський (Фортеця у Старому місті)

Не буде сумно в Кам’янці і любителям  видовищ. Міжнародний лицарський фестиваль «Форпост» запрошує усіх на територію замку. На гостей чекають суворі середньовічні бої,  фолк-концерти, рок-виступи, майстер-класи з середньовічних танців, конкурси історичного костюму та багато іншого.

За традиціями в писанкову Коломию  

 7 травня - 8 травня, місто Коломия, Івано-Франківська область (Перед Музеєм Писанки)

IX Всеукраїнський фестиваль "Писанка 2016", який покликаний зберегти і примножити національні традиції народного мистецтва писанкового розпису, відбудеться в Коломиї.
Тут зберуться майстри писанкарства не лише з України, а й з-за кордону.  

Фестивальна програма включає в себе фольклорно-етнографічні дійства великоднього християнського і календарно-обрядового змісту, зокрема: великодні ігри, гаївки, веснянки, театралізовані сценки та хореографічні композиції, тематичну пісенну творчість. Всі учасники фестивалю будуть одягнені в національні костюми, характерні для регіонів, який вони представляють.

Із сім’єю в Ужгород 

7-8 травня, Ужгород (у Боздошському парку)

Плануючи відпочинок у травні, варто звернути увагу на фестивалі Закарпаття – «Майся фест 2016» в Ужгороді”.  Це свято задумане, як фестиваль правильного відпочинку для всіх соціальних і вікових категорій, весела весняна тусовка. Будуть показові спортивні виступи, спортивні змагання. Буде ярмарка хенд-мейду, майстер-класи, дегустації різних продуктів та напоїв. 

Середньовічна романтика у Хотині

5-9 травня, місто Хотин Чернівецької області (територія Хотинської фортеці)

Фестиваль «Середньовічний Хотин» на території величної Хотинської фортеці на Дністрі проходить під час травневих свят. Він виріс з Міжнародного фестивалю історичної реконструкції середньовіччя «Битва Націй», який тепер «подорожує» по різних країнах в статусі чемпіонату світу з історичним боїв. Учасники фестивалю «Середньовічний Хотин» живуть і відпочивають в історичному таборі на території фортеці. Можна подивитися виступи вуличних театрів і вечірній фаєр-шоу, послухати концерт етно-рок-музики.    

День народження у Франківську

6-8 травня, Івано-Франківськ ( площа Бастіон)

Івано-Франківськ — чудове спокійний містечко на Західній Україні. Тут варто побувати всім, хоча б один раз. В рамках святкування Дня міста Івано-Франківська проводиться багато цікавих заходів, зокрема «Свято ковалів». На весь період фестивалю, центр міста перетворюється на велику кузню, де вирує одне з найдревніших мистецтв. Гостям пропонується придбати різноманітні сувеніри, замовити виріб на свій смак, налагодити контакти з провідними майстрами ковальства. Але найцікавішим є можливість поглянути на найсокровенніше — секрети творення безсмертної краси у металі.

Наїстися і випити на Закарпатті   

7-8 травня,  місто Виноградів Закарпатської області (парк Перені - площа Миру) 

У Виноградові проходитиме одинадцятий відкритий фестиваль виноградарів-виноробів «Угочанська лоза».

 У 2016 році «Угочанська лоза» повертається із багатьма якісними змінами: оновленим логотипом та рекламною продукцією, новим оформленням сцени та наповненням концертної програми, а також вечірнім фаєр-шоу. 
На «Угочанській лозі» гості зможуть посмакувати якісним домашнім вином та смачними національними стравами. Хедлайнером музичної частини фестивалю стане етнокультурний гурт «Чаламада», що вже здобув міжнародне визнання.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up