Втекли зі Сходу до Хмельницького? Отримайте безкоштовну консультацію юриста

Втекли зі Сходу до Хмельницького? Отримайте безкоштовну консультацію юриста
З жовтня переселенців можуть отримати правовий захист і юридичні послуги. Юристи надають первинну і вторинну правову допомогу: консультують, зокрема, через Skype, готують необхідні процесуальні документи та, за необхідності, представляють інтереси людей у судах.

Звертатися до спеціалістів можуть громадяни України, які були вимушені залишити окуповані території та зону бойових дій. Також правова допомога надається громадським активістам, які опікуються проблемами внутрішніх переселенців, або які самі зазнали переслідувань через свою громадську або професійну діяльність на окупованих територіях.

-    Трагічні події на сході країни та зовнішня окупація призвели до широкого поширення випадків порушення прав громадян, – розповідає виконавчий директор Всеукраїнської коаліції з надання правової допомоги Віталій Місяць. – Багато наших громадян, в тому числі представники вразливих груп, які постраждали внаслідок збройного конфлікту, або через загрози насильства і переслідувань, змушені покинути свої оселі і шукати притулку в інших регіонах України. На жаль, більшість внутрішньо переміщених осіб в Україні досі не мають можливості реалізувати свої права. Багато з них втратили все, включаючи домівки, документи, засоби існування та навіть зв’язки з членами своїх сімей. Деякі громадяни втратили робочі місця, інші були позбавлені законних пільг та послуг, окремі зазнали майнових збитків. Найтрагічнішими є випадки, коли люди були поранені та втратили життя. Тому одним із завдань проекту є всебічна правова підтримка постраждалих осіб.

Важливішим компонентом проекту є надання юридичної та ресурсної підтримки громадським активістам, які покинули свої регіони через переслідування і загрози репресій.

Відео дня

Проект «Захист цивільних та громадянських прав внутрішньо переміщених осіб та вразливих груп» реалізовується у Волинській, Дніпропетровській, Івано-Франківській,  Миколаївській, Одеській, Рівненській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій та Чернігівській областях.

Для отримання безоплатної правової допомоги та іншої інформації щодо свого статусу, вимушені переселенці, які перебувають на території Хмельницької області, можуть звертатися до ХОГО «Подільської правової ліги», телефон «гарячої лінії»: (0382) 72-01-95. E-mail: [email protected]

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up