Як у Хмельницькому нелегальних перевізників ловлять

Як у Хмельницькому нелегальних перевізників ловлять

Затримали, перевірили, відпустили. На виїзді з Хмельницького контролюють всіх перевізників. Затриманим нелегалам виписують адмінпротокол. Але інспектори кажуть - поки буде попит, буде й пропозиція. Наскільки дієві рейди, бачили журналісти "ВСІМ".

Найчастіше нелегальні перевізники у Хмельницькому працюють біля «Темпу», автостанцій №1 та №5. 27 травня двоє працівників «Укртрансбезпеки» разом з двома патрульними з самого ранку чатували біля зупинки «Маслозавод». Звідси вирушають автобуси до Городка, Кам’янця-Подільського, Віньковець… Поряд з рейсовими автобусами ходять чоловіки. Вони закликають пасажирів сісти до них. Кажуть, що довезуть швидко і візьмуть менше, ніж у рейсовому. Та вони, побачивши людей в формі, поховалися.

Поліцейські з патрульними на автостанції були недовго. Поїхали на Ружичну. Там чекали потенційного нелегальника. Офіційні перевізники самі зливають інформацію про своїх «темних» конкурентів.

Інспектори "Укртрансбезпеки" працювали разом із патрульними. - Перевізники сідають до такого нелегала чи підсаджують свою людину. Потім дзвонять нам. Це потрібно для того, щоб він засвідчив факт сплати грошей за поїздку. Пасажири часто прикривають водіїв і кажуть, що вони не платили і це їх родич чи знайомий підвозить, - розповідає старший інспектор управління «Укртрансбезпеки» в Хмельницькій області Юрій Кирилюк.

Відео дня

Очікували на потрібний  «Volkswagen t5» більше, як півгодини. Водій по дорозі затримався. Після зупинки чоловік впевнено доводив, що просто їде з мамою в лікарню. А трьох пасажирів він просто погодився підвезти. Звісно, безкоштовно. Двоє з них сказали, що не платили. Третій відразу сказав, що дав 40 гривень за дорогу з Віньковець.

Водій щосили виправдовувався. Інспектори йому не повірили та склали протокол. - Та ти що? Які гроші? Я тебе просто підвіз. Отака в тебе вдячність? Чи ти спеціально захотів мені насолити? – почав запитувати водій у свого пасажира.

Той спокійно стояв в стороні і тихенько пробурмотів, що давав 200 гривень. Й навіть здачу отримав. За це водій добряче розізлився пасажира, який його сплавив.

 - Чекай на позов до суду. Я з тебе точно не злізу, - заявив водій.

Маршрутки до столиці їдуть з усіма необхідними документами.Після складення протоколу водій далі попрямував по своїх справах. Працівники «Укртрансбезпеки» додатково задокументували свідчення пасажира і взялися за нову роботу. Далі перевіряли усі автобуси, які рухалися без таблички на лобовому склі. Зупинили й кілька бусиків, які курсували на Київ. Усі вони виявилися «чистими». 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Анонім

    Перевозчиками дешевле,быстрее и ,чаще,комфортнее.Да и рейсовые автобусы с удовольствием подбирают левых  пассажиров при выезде со станций.
  • Анонім

    Так В ЕВРОПЕ тоже за четверть цены ТАК РАБОТАЮТ ПЕРЕВОЗЧИКИ бла- бла- кары  Отзывы в инете про бла- бла- кары  можна почитать

    Анонім reply Анонім

    Нормальна практика.

    Анонім reply Анонім

    Кому платили!? в страхову компанию тигибка??? или в одн из 356 частных пенсионых фонда пенчука?образовавшихся  с 96года
  • Сергій Рибак

    Хай зроблять дешевші білети на рейсові то ніхто не  буде їздити нелегалами взагалі втратили совість себе перевірте

    Анонім reply Сергій Рибак

    Саме так!!!! Ліниві і двуликі. А ще захламні.

    Анонім reply Анонім

    Да ну

    Анонім reply Сергій Рибак

    Нехай краще людям зарплати підвищать

    Анонім reply Анонім

    Цікаво яка зарплата у водія? Якщо не подобається, то нехай шукає нову роботу.

    Анонім reply Анонім

    Якщо не подобається вартість проїзду, то ходи пішки на малі і великі відстані))))
  • Анонім

    Рейсовими швидше.  Нелегали конккренти

    Анонім reply Анонім

    Так В ЕВРОПЕ тоже за четверть цены ТАК РАБОТАЮТ ПЕРЕВОЗЧИКИ бла- бла- кары  Отзывы в инете про бла- бла- кары  можна почитать
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up