Як змінився тариф на газ з 1 травня

Як змінився тариф на газ з 1 травня

З початку травня в Україні зріс тариф на газ. Відтепер мешканці приватних будинків платитимуть за газ більше. Натомість тариф для жителів багатоповерхівок зменшився.

27 квітня Уряд прийняв постанову, що зрівнює ціни на газ для всіх категорій населення. З травня блакитне паливо буде продаватися за єдиною граничною ціною 6879 гривень за тисячу кубометрів. Для тих, які споживали менше, ніж 1200 кубометрів за опалювальний сезон, існувала соціальна норма в розмірі 3600 гривень за тисячу кубометрів. Тепер її скасували. 

Для жителів невеликих приватних будинків, що споживали менше соціальних 1200 кубометрів, які діють в опалювальний сезон, ціна виросла приблизно в два рази. Ціна для мешканців приватних будинків, які споживали понад 1200 кубометрів, формально знизилася з 7,2 до 6,8 гривень за кубометр. Але для більшості цих домогосподарств ціни з жовтня також виростуть через скасування соціальної норми. Для споживачів в багатоквартирних будинках, які використовують газові плити та колонки блакитне паливо коштувало 7200 за 1000 кубометрів. Оскільки з 1 травня ціна опустилася до 6879 гривень, газ для них подешевшав приблизно на 8%.

Здорожчання блакитного палива може вплинути на тариф за теплопостачання. Ціна за опалення може зрости вдвічі. Однак поки відповідного рішення ще не прийняли.

Відео дня

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України 6 квітня також ухвалив рішення щодо підвищення соціальних стандартів та посадових окладів для працівників. З 1 травня збільшився прожитковий мінімум, мінімальна заробітна плата та мінімальна пенсія. 
Прожитковий мінімум зріс на 5,2 % і тепер складає 1450 гривень. Мінімальна зарплата теж виросла до 1450 гривень, а мінімальна пенсія — до 1130 гривень. 

Читайте також: Як слідкувати за комуналкою онлайн. Поради хмельничанам

Чи потрібно хмельничанам платити за повірку лічильників

Як хмельничанам встановити лічильники на комуналку

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    $%#@!^$&$!@#!!!!!!!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:03 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони 14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up