З дискотеки до армії. Хмельницькі прикордонники прийняли військову присягу

З дискотеки до армії. Хмельницькі прикордонники прийняли військову присягу
Оперативно-бойової комендатури поповнилася новими службовцями, яких призвали під час шостої хвилі мобілізації.

Більшість новобранців одягнули військову форму не вперше. Чимало прикордонників уже пройшли строкову службу та вирішили і в  подальшому повязати своє життя з армією. Серед усіх членів комендатури є й такі, які до цього чули про нелегку службу лише із слів знайомих. Саме вони вперше приймали військову присягу, пообіцявши захищати кордони України від зазіхань ворога.Владислав Підипригора (на фото другий зліва) наймолодший серед новобранців.

- Лише рік тому я закінчив навчання в школі. Після цього працював ді-джеєм. Неодноразово бачив, що хлопці роблять усе, аби не потрапити до армії. Для мене це дико. Я вважаю, що потрібно боронити свою країну. Хочу стати військовим і після проходження строкової служби буду поступати до прикордонної академії, - розповідає 18-річний новобранець Владислав Підопригора.Попередній склад оперативно-бойової прикордонної комендатури уже демобілізували. На зміну їм прийшли нові люди, які виконуватимуть військові завдання на Сході. Скоріш за все, їх відправлять саме в зону АТО. Попередньо усі прикордонники пройдуть необхідні навчання.

Серед новобранців чоловіки різного віку. У цивільному житті вони працювали у різних сферах. Ігор Дячук з Хмельницького раніше працював будівельником. Вважає, що саме ця професія допомагає зараз йому з легкістю пережити усі труднощі, які лягають на плечі прикордонника.

Відео дня

- Коли моя мама взнала, що мене мобілізують, то сказала, що саме так має поступати чоловік. Вона вважає, що ми маємо захищати країну, а жінки повинні робити усе, аби нам вдома було затишно, - розповідає Ігор Дячук - Вдома мене чекає дружина та маленька дитина. Вони теж підтримують мій вибір. Хоча й хвилюються. А присяга для мене такий же хвилюючий і важливий день, як той, коли народився мій син.Усі військові запевняють, що вони повністю оснащенні усім необхідним. Зброя, військова форма та інше… Усе це в них є. Допомагають в забезпеченні прикордонників і волонтери, які передали комендатурі маскувальні сітки та інші необхідні речі

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто 18:23 Бійка у розважальному закладі Шепетівки закінчилась реанімацією
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up