З 1 листопада за проїзд в автобусах у Хмельницькому платимо 3 гривні

З 1 листопада за проїзд в автобусах у Хмельницькому платимо 3 гривні
І знову повертаємося до старих тарифів. Виконком, розглянувши пропозицію перевізників, підтримав підняття тарифів у автобусах. Перегляд вартості проїзду у маршрутках – не за горами.

Отож, після сесії Хмельницької міської ради, де депутати вирішили повернути старі тарифи на проїзд у громадському транспорті, хмельничани почали платити за проїзд на 50 копійок менше.

Сьогодні, 29 вересня, чиновники погодилися розглянути тарифне питання знову. На засіданні виконкому окремо розглядали перевезення у маршрутках та автобусах. Рішення виконкому –  3 гривні у автобусах.

- Щодо перевезення в автобусах, то ми отримали усі необхідні розрахунки. Щодо них не маємо ніяких зауважень, - розповів "ВСІМ" заступник міського голови Андрій Капура. - По маршрутних таксі у нас є питання по обліку пасажиропотоку. Тому тариф і залишили на рівні 3 гривень. Якщо вони виправлять свої недоопрацювання, то ми знову розглядатимемо питання вартості проїзду саме в маршрутках.

Відео дня

Готуючись до позачергового засідання виконкому, посадовці вивчили розрахунки, які подали перевізники та управління транспорту. Як виявилося, останні менш як за місяць зуміли перевірити увесь пасажиропотік у місті. І займалося цим всього троє людей. 

- Це неможливо фізично. Як це могли зробити троє людей? - заявив Костянтин Чернилевський. - Комісія міськради проведе службове розслідування роботи управління. І винні у таких прорахунках обов'язково будуть покарані.

Рішення про підняття вартості лише в автобусах обурило перевізників. Вони, як завжди, кричали про лобіювання інтересів КП "Електротранс", тарифи на комунальні платежі. Як то кажуть у народі - переливали із пустого в порожнє. 

- Чому ж вони відіграються лише на перевізниках. Посадовці не розуміють, що своїм рішенням вони відібрали у частини підприємців бізнес. Перевізники, що їздять на поганих маршрутах просто змушені будуть не працювати. за 3 гривні вони навіть не зароблять нічого, - обурено заявив після прийняття рішення приватний підприємець Віталій Марценюк.

Незадоволені й інші маршрутчики, які просто шоковані таким ходом від міської влади. Не очікував такого, напевно, і виконуючий обов'язки голови асоціації перевізників "Поділля" Олександр Мішин (власник автобусів, котрі курсують містом по маршрутах 21,22,51...), який начебто як добився свого, але не зумів вибороти підвищення для інших, інтереси яких він представляє.

Транспортний колапс на День міста

На засіданні виконкому секретар міськради Костянтин Чернилевський підняв питання "подарунку" від перевізників на День міста. Та підприємці відкинули усі звинувачення і перекинули вину на комунальний транспорт, який, на їхню думку, не увесь виїхав на маршрути. В той час, як вони, нібито, добросовісно виконували свою обіцянку і активно безкоштовно катали хмельничан містом.

 

 

 

 

 

 

Балаган, цирк чи театр? Перевізники, громадськість та члени виконкому активно обговорювали питання тарифів. Частенько переходили на інше і говорили на підвищених тонах. В результаті майже двох годин спілкування виконком прийняв рішення. А безкінечні крики перевізників не зуміли змінити його.

Отож до 31 жовтня проїзд в громадському транспорті коштуватиме 3 гривні у маршрутках та 2,50 у автобусах. А уже з 1 листопада 3 гривні платитимуть  там і там. Ціни в маршрутках переглянуть лише після того, як перевізники нададуть обгрунтовані розрахунки.

Нагадаємо, від 25 вересня, проїзд у маршрутках коштує 3 гривні,  2, 50 - в автобусах. Після рішення сесії міськради про встановлення саме таких цін, перевізники перекрили рух на Кам'янецькій. Свого вони намагалися добитися і на засіданні виконкому у четвер, 24 вересня. Навіть влаштували своєрідний "коридор ганьби" у міській раді. Після перемовин із владою на День міста  вони "подарували" хмельничанам безкоштовний проїзд.

Читайте також: «Питання тарифів на проїзд у Хмельницькому взагалі не повинно обговорюватися. Ціна має бути 3,5-4 гривні»

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (18)
  • Анонім

    вони шо, жартують? скільки мають тривати ці каруселі? не хочуть возити по 3 грн.? -забирайте маршрут, на їх місце бажаючі знайдуться! скільки можна знущатися гад хмельничанами?!
  • Анонім

    та й  3  грн  забагато.... До  прикладу ..  проїхати 2  зупинки  в  Києві... і Хмельницьокму... а ціна  така ж...   брєд...  за 3,50  в   столиці   можна  30 км   проїхати...
  • Анонім

    Забрати маршрути в тих хто не хоче возити по 3 гривні і все, лексуси прийдеться продати.
  • Анонім

    Не хочуть перевізники розказати правду про заробітки. Не вміють може рахувати. В сусідніх містах по 3 гривні їздять, то і в нас має бути 3 гривні. А хамлюгам взагалі не платити, а вимагати відшкодування за моральну шкоду. Вони ж хамлять страшне.

    Анонім reply Анонім

    Підприємницька діяльність передбачає отримання прибутку, щоб забезпечити належний рівень свого життя особі, яка такою діяльністю займається.  Якщо для когось належний рівень життя - це вода і хліб, то раджу таким особам замислитись над сенсом свого життя і почати діяти над його покращенням або не заважати іншим жити нормально, а їсти тихенько свій хліб і запивати водою.

    Анонім reply Анонім

    "підприємницька діяльність передбачає отримання прибутку...", але не обдирання пасажирів за неякісні послуги, хамство водіїв, сморід в салонах бусів, куріння, лузгання насіння водіями під час руху, роздовбані сідушки і горланистий шансон!!!

    Анонім reply Анонім

    дуже цинічно, аж страшно що в нас такі цинічні перевізники! ви ж людей возите панове а не дрова!

    Анонім reply Анонім

    і ці  люди вам платять гроші, дуже цинічно!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up