З нового року знизиться акциз на алкоголь та тютюн

З початку нового року запровадять нові акцизні марки для тютюнових та алкогольних виробів за зниженими цінами. Про це повідомляється у постанові Кабінету Міністрів України.

Раніше, Арсеній Яценюк заявив, що Україна взагалі може відмовитись від використання акцизних марок, оскільки вони малоефективні, а натомість ввести електронний облік підакцизних товарів.

Також, прем’єр-міністр доручив Державній Фіскальній Службі до 25 грудня цього року забезпечити виробництво марок і їх продаж у встановленому порядку. Окрім цього, Яценюк рекомендував Нацбанку і держпідприємству «Поліграфічний комбінат «Україна» провести впродовж двох місяців конкурс, щоб обрати підприємство, яке виготовлятиме захисний елемент марки.

 Рішення знизити вартість акцизної марки для виробників алкогольної продукції та тютюнових виробів ухвалили на засіданні Кабінету міністрів України 19 листопада.

Відео дня

- Сподіваюся, що виробники підакцизної продукції, в першу чергу алкогольної, будуть виконувати свої зобов’язання»,  – наголосив прем’єр. – Ми, з одного боку, підняли ставки акцизного збору. З іншого боку, ми зменшуємо навантаження по собівартості на виробників акцизної продукції. Тому – платімо податки. Уряд свою роботу робить, а ви також робите свою – легалізація ринку і сплата податків», – звернувся Арсеній Яценюк до виробників.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Сабадаш Галина

    Хорошее начало, что разрушена старая коррупционная схема, по крайней мере это сигнал и надежда ддя бизнеса, что страна меняется. Открытые тендера и прозрачное ценообразование будет стимулировать и бизнес. и рост экономики.
  • Nikolay Kozlov

    ну да, та якби і правда змінили систему надання тендерів, щоб вони були прозорішими
  • Донской Тимур

    Підхід правильний, тепер би швидше ввели електронний облік щоб не заробляли ліві фірми на марках.

    Olga Yarushina reply Донской Тимур

    Надеюсь, не придётся лет 5 ждать)) Как у нас заведено.

    Olga Yarushina reply Донской Тимур

    Надеюсь, не придётся лет 5 ждать)) Как у нас заведено.

    Olga Yarushina reply Донской Тимур

    Надеюсь, не придётся лет 5 ждать)) Как у нас заведено.

    Olga Yarushina reply Донской Тимур

    Надеюсь, не придётся лет 5 ждать)) Как у нас заведено.

    Руслан Байда reply Донской Тимур

    Якщо буде електронна марка то всі ці проблеми з непрозорими тендерами відійде в минуле,

    Донской Тимур reply Руслан Байда

    Головне що на контрбанду її не приклеїш а це вже величезний крок до перемоги в боротьбі з тим лихом

    Руслан Байда reply Донской Тимур

    Бо на разі було так: завищена вартість матеріалів з яких виготовляли марку+ непотрібні елементи захисту по захмарних цінах. Якщо ввести електронну марку більшість з цих факторів можна позбутись
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності Від читача 14:24 Маленьким хмельниччанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up