З початку року довірливих хмельничан «розвели» більше, ніж на півмільйона гривень

З початку року довірливих хмельничан «розвели» більше, ніж на півмільйона гривень
Лише за два місяці 2015 року шахраям вдалося ошукати більше 200 мешканців Хмельниччини. Майже половина з них попалися на «телефонних» аферистів. Загальна сума збитків складає майже 575 тисяч гривень.

Як повідомляє прес-служба УМВС в Хмельницькій області з початку цього року до органів внутрішніх справ звернулося 248 осіб, які постраждали від шахрайства. 120 з них стали жертвами «телефонних» шахраїв. Усі вони діють за різними схемами. Найпопулярнішим з них є дзвінки до потерпілих під виглядом працівників банку чи міліції. В одних випадках зловмисники виманюють у громадян реквізити та коди доступу до банківських карток, а потім знімають з них гроші. Інші шахраї пропонують за певну плату вирішити питання про звільнення від кримінальної відповідальності рідних, які начебто скоїли ДТП чи вчинили правопорушення. Протягом січня і лютого 23 рази намагалися відкупити від в’язниці. Причому жоден із потерпілих навіть не зателефонував до міліції, аби перевірити правдивість інформації. 97 люднй втратили свої кошти довірившись «псевдобанкірам».

В усіх випадках відкриті кримінальні провадження. В управлінні карного розшуку зазначають, що такі злочини розкривати важко, оскільки оскільки потерпілі не відразу розуміють, що їх ошукали і звертаються до міліції із запізненням. Ще однією завадою є те, що ошукані громадяни досить рідко зберігають докази перерахунку коштів.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up