З тими, хто ухиляється від мобілізації, буде боротись міграційна і фіскальна служби

З тими, хто ухиляється від мобілізації, буде боротись міграційна і фіскальна служби
Під час шостої хвилі мобілізації планується вдосконалити систему, аби боротись із тими, хто ухилятиметься від призову.

Наразі у Генеральному штабі створюють електронний державний реєстр військовозобов’язаних та призовників. Триває законодавче врегулювання і підготовка відповідного закону. Про це повідомляє сайт 24tv.ua.

Для ведення спеціального реєстру будуть використовуватись дані фіскальної, міграційної та прикордонної служб, а також база виборців. Це, як повідомляють у Генштабі, дасть можливість реально оцінити мобілізацій ресурси України та майже на 90% виключити можливість ухиляння від служби.

Окрім цього, продовжується робота за посилення відповідальності за ухилення від мобілізації. Зокрема, за це передбачається як адміністративна, так і кримінальна відповідальність від двох до п’яти років позбавлення волі.

Відео дня

Читайте також:

На Хмельниччині планують мобілізувати 2 тисячі чоловік

Кого з хмельничан не торкнеться мобілізація

Генштаб: В полоні терористів знаходиться 195 українських військових

 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (47)
  • Анонім

    І ще. Замість того, щоб вивчити правила дорожнього руху, ми біжимо давати хабара, замість того, щоб відкривати невеликі виробництва, нам краще торгувати китайським товаром, Така ментальність. Пам'ятаю розмови в транспорті ще за часів СРСР. - Ти де працюєш? - А що ти маєш крім зарплати? (іншими словами, а що ти крадеш?). Ми ніколи не реагуєио на те, що людина живе не на зароблені кошти. Мало того, ми поважаємо таких людей. Отут всі наші проблеми. А на Донбас ще й звозили людей, які скоїли злочини. Я ні в якому разі не кажу за всіх. Там є й хорощі люди, але контингент там складний. А на фронт я нікого не посилаю, і вважаю, що ганьба тій державі (тобто всім нам), яка робить зі своїх бійців мішені для бойовиків.

    Анонім reply Анонім

    Тому і розвал, бо звикли при СРСР красти і це покривалось за рахунок держави, зараз продовжують красти нащадки Союзу з психологією злодія, а покривати ці крадіжки немає чим. Що страшніше, що нащадки Союзу ще й дітей, онуків вчать, що робота має бути такою, щоб на ній ще можна було, крім зарплати, ще щось поцупити.
  • Анонім

    Російські пропагандисти і сюди добралися. Немає ніяких днрлнр, сепаратистів і "братів". Є лише російські окупанти і їх пособники з місцевих.  Росіяни привезли в Україну тисячі вбивць і гори зброї, а тепер дурять людей, щоб не йшли воювати за свою Батьківщину.

    Анонім reply Анонім

    І, взагалі, а чому ти не пішов воювати, а інших критикуєш? Такий розумний. Іди. Може на одного дурня менше стане.

    PAL reply Анонім

    Может тебе надо пойти повоевать, что бы ты призадумался. Почему люди должны сидеть в окопах и принимать на себя обстрелы. На войне или наступают, или отступают, или ведут переговоры. Почему в Украине нет реформ, почему люди стали жить хуже, а власти лучше? Почему увеличился внешний долг страны, а изменений нет. Подумай , прежде, чем кого то отправлять на смерть.

    Анонім reply PAL

    в нас тільки черговий Президент дірветься до влади так його статки різко ростуть. І це при тому, що бізнесом нібито йому займатись не можна, лише зарплата президентська.

    Анонім reply PAL

    Я нікого не посилаю воювати. Він критикує інших, що не воюють, так я йому запропонував. Я взагалі за припинення цієї непотрібної українському народу війни. Але, на жаль, владі війна потрібна.

    Анонім reply Анонім

    Аж цікаво, як цей чудак на літеру "М" збирається "припинити війну"? Провалили мобілізацію і програти війну? Чи може зразу здатися путіну? Просто бісять ці ватні пропагандони.

    Анонім reply Анонім

    Представьте, что на месте Донецкой области Хмельницкая. И Хмельницкий. Если бы по плану была она, не дай Бог. И перечитайте свой пост.

    Анонім reply Анонім

    Вона вже програна. Люди не хочуть воювати, їх примусом змушують. А першоджерело влади - це народ. Тому ставленикам народу потрібно враховувати настрої своїх виборців, а не знущатись над ними. Вибори ж не останні. На наступних можуть не обрати. Хоча адмінресурс і зараз працює. Ще активніше ніж при попередніх владах.

    Анонім reply PAL

    Країна така,як люди, які в ній живуть. Влада така, яку обрали ті ж люди. Систему також створюють люди. Тому все те, що відбувається, - це відображення нас самих. Лабазюк використовував адмінресурс під час виборів за Януковича, а його взяли і ще раз обрали. Значить, з точки зору виборців, це саме та людина, яка може представляти їх інтереси у ВР. Отак, друже.

    Анонім reply Анонім

    Я не російський пропагандист, я люблю Україну і хочу, щоб вона нехай вже інвалідом, якщо її такою вже зробили за роки незалежності нащадки Радянського Союзу, а особливо ті, що правлять протягом останнього року, але нехай живе, нехай її не вбивають теперішні вовки в овечій шкурі до кінця. Тому і вважаю, що війну потрібно припинити саме українській владі. Від них усе залежить. Чи буде жити Україна чи її знищать ущент непотрібною війною.

    Анонім reply Анонім

    І куди СБУ дивиться? Хватай це лайно та на виробництво патронів по 16 годон на день. Може, порузумнішає.

    Анонім reply Анонім

    Так усе серйозно аж страшно. Але страшно за тебе, бовдур. Як ти жити будеш із таким обмеженим мисленням?
  • Анонім

    А чому не мобілізувати підприємців, які продовжують продавати російські товари, підтримуючи тим самим армію, яка вбиває наших громадян?

    gemelli reply Анонім

    А що вони будуть продавати якщо не російські товари? І що ми будемо купляти? Україна вже нічого не виробляє, а європейські товари з таким курсом євро коштують шалені гроші. Люди думайте трохи головою....

    Анонім reply gemelli

    Вони, коли не буде чого їсти побіжать на Майдани або коли європейські товари завезуть по високим цінам будуть скиглити, що дорого. Просто є такі люди, які думають емоційно, а не раціонально. Вот їм у голову вклали, що Путін винен у всьому і вони вже думають, що якщо вони Снікерса російського не з'їдять, то цим нашкодять Путіну.

    Анонім reply gemelli

    От я, наприклад, російських товарів не купую. Більшість з них дуже низької якості. І нічого, дефіциту не відчуваю.

    Анонім reply Анонім

    А чому не мобілізувати Порошенка, який продає цукерки у Росії, платить там податки? Не будьте смішними. Розплющуйте очі, просинайтесь, думайте самостійно, робіть вірні висновки.

    Anonymous reply Анонім

    А ПРИЧОМУ тут яценюк,  порошенка???!!, Йди сілский беженцю і захищай свої паї майнові і земельні ДОхера аєш сілский беженцю - і 6 робіт в місті і 6 паїв земельних ( на які на 1 пай отримуєш камаз зерна, мішок муки, гречки, цукру і 30 л олії) і земельні паї ( озеро, річку, ліс, сад ковгоспний, ферму ковгоспну, трахтори ковгоспні, баню ковгоспну,,,) Йди і захищай своє добро, свої землі

    Анонім reply Анонім

    Ну досить Росію згадувати на кожному кроці. Розкрийте очі. До чого тут Росія до громадянської війни. Жителі Донбасу не захотіли жити у складі України, їм мирно вийти з її складу не дала нова влада. Тому зараз війна. Путін хотів взяти Крим, то взяв за 1-2 тижні. Так би було б із Донбасом, але Путіну він не потрібен. Чесно кажучи навіть жаль жителів Донбасу. І Росія кинула і у складі України жити не хочуть та й не зможуть уже.

    Анонім reply Анонім

    А танки жителі Донбасу у продуктовій лавці купили. А мізки Расєя зовсім людям не промиває? Теж роззуйте очі.

    gemelli reply Анонім

    А нічого що українській стороні також поставляється техніка і танки з таких країн як Венгрія,  Латвія і нічого....Ніхто чогось не каже, що ми воюємо з цими країнами.....і потім ще один цікавий нюанс....деякі військові чиновники з України потім  перепродають цю техніку днр.......

    Анонім reply gemelli

    На рахунок танків з Латвії - чергова ватна брехня. Покажи хоч один такий танк, брехло.

    Анонім reply Анонім

    А ти покажи дійсно масову присутність російської армії у Донбасі. Звісно є російські найманці і інших країн, які воюють як за ідею так і за гроші. Але це не агресія Росії, не масова присутність російських військ, а отже і нападу Росії на Україну немає. Термін "гібридна війна" придуманий справжніми гібридами, щоб прикрити свою криворукість і погані наміри.

    Анонім reply Анонім

    Я також одразу вважав, що Росія винна і Путін у всьому. Але час, аналіз ситуації змусили мене думати тверезо і об'єктивно. І чому Росія не може зброю продавати кому захоче, якщо вона її виробляє? Вона що повинна дозвіл в України запитати на продаж зброї? Погоджуюсь, що так сусіди не поступають, але наші країни ніколи особливо не товаришували, щоб робити одна одній поступки і втрачати щось. Але справа у тому, що Росію зробили цапом відбувайлом, хоча винна нова українська влада, бо не змогла домовитись із Донбасом і почалась війна. А Росія лише постачальник, продавець зброї і продуктів харчування, але ніяк не сторона збройного конфлікту.

    Анонім reply Анонім

    Так вони могли і в американців танки купити. Так це ж не означає, що Америка воює з Україною. Так само якщо, хтось купує зброю і потім із неї когось застрелить, то це не означає, що продавець вбивця. Тобто у даному випадку Росія продавець і не більше.

    Анонім reply Анонім

    Тільки проблема в тому, що всі ті танки російського виробництва. Напевне, шахтарі на зарплату купили.

    Анонім reply Анонім

    Ну зрозуміло, що російського. Росія їх виготовляє, а тому може продавати. Америка може, Україна може інші країни можуть продавати озброєння кому забажають, а Росія чим гірша за інші країни?
  • Анонім

    Спочатку мобілізувати потрібно кадрових військових, які розуміються на військовій справі. А то вони преспокійно сидять по військових частинах і кажуть: це не війна, це антитерориситична операція, тому військові тутні до чого. І продовжують отримувати зарплати за звання і т. ін.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона 15:08 У Хмельницькому районі зіткнулись два «Renault». Є постраждалий 14:58 Вибух гранати в квартирі на Хмельниччині: в реанімації підліток 13:42 10 тисяч доларів за непридатність до служби: схема від представниці ТЦК і стоматолога photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up