Фракції КПУ у Верховній Раді більше не існує. А партію хочуть заборонити через суд

Фракції КПУ у Верховній Раді більше не існує. А партію хочуть заборонити через суд
У четвер, 24 липня 2014 року, спікер Верховної Ради Олександр Турчинов оголосив про розпуск фракції Компартії у парламенті.

- Це історична подія. І я сподіваюся, що більше Комуністичної фракції в українському парламенті не буде, - заявив він під оплески депутатів від коаліції. 

Причиною для цього рішення стала замала кількість депутатів у фракції.

- Як відомо, за результатами виборів до Верховної Ради сьомого скликання на підставі Регламенту Верховної Ради була сформована депутатська фракція Комуністичної партії України в кількості 33 народних депутати. На 1 липня 2014 ця фракція скоротилася до 23 депутатів, що значно менше, ніж мінімальна кількість у фракції, - пояснив Турчинов.

Відео дня

Цього ж дня, 24 липня, відбувається судове засідання, за позовом міністра юстиції України Павла Петренка щодо заборони діяльності в Україні Компартії.

Як заявив міністр, підставою є порушення положень закону в частині антиконституційної діяльності, підтримки сепаратистів і терористів на сході України, підтримки представниками і керівництвом КПУ військової агресії і захоплення Криму Росією, заклики до порушення територіальної цілісності та зміні конституційного ладу в Україні, організація та підтримка, в тому числі і зброєю, терористичних організацій на сході країни, підтримка псевдореферендумов  "ДНР" і "ЛНР" у Донецькій і Луганській областях, активну участь як керівників, так і представників партії у військових діях проти українських збройних сил на території цих областей.

Петренко також наголосив, що доказова база, надана міліцією, є вельми потужною для того, аби суд задовольнив його позов і КПУ припинила своє існування.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ибрахим

    Если разобраться: коммунистическая идеология- единственная защищающая рабочий народ от олигархов. То, что с коммунистами были "большевики" и дискредитировало партию. "Большевики" давно уже перекрасились: Кравчук, комсомолка Фарион, Кучма и прочие приспособленцы вышедшие из КПСС. А негатив от них остался. Почитайте для общего развития основные программные позиции компартии, хоть нашей, хоть французской, хоть испанской... Мнение поменяется.

    PAL reply Ибрахим

    Любая идеология, защищает кого то, от кого то. В любой идеологии, нет демократических основ, нет финансовых основ. И если ты читал уставы влксм, кпсс, то там четко просматривются лож и обман.
  • Вано

    Это чтоб исчезли все сомнения. Но как правило, после гонений коммунисты только сильней.
  • Хмельничанка

    Именно этот флаг развевался над Берлином.   Фашисты повылазили из схронов.  Восток борется с фашизмом и новоявленными фашистами, а западенцы как всегда в своем репертуаре - борются со своими же.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up