Порошенко наклав вето на закон, який дозволяє жінкам виходити на пенсію в 55 років

Порошенко наклав вето на закон, який дозволяє  жінкам виходити на пенсію в 55 років
Таке рішення Петро Порошенко пояснює дефіцитом бюджету Пенсійного фонду.

Нагадаємо, 14 січня 2015 Верховна Рада дозволила жінкам до 2022 року виходити на пенсію в 55 років. За відповідний законопроект № 1086 "Про внесення змін до закону України"  проголосували 256 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Президент України до цього закону застосував право вето.  Про це повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради України. Як повідомляє сайт ВР, Порошенко відмовився схвалити рішення депутатів через скрутне становище  у державному бюджеті.

"Прийняття закону спрямовано на захист прав жінок передпенсійного віку, які є неконкурентоспроможними на ринку праці і опинилися в складних економічних обставинах, обумовлених масовими звільненнями працівників. Разом з тим, враховуючи наявність протягом останніх років дефіциту бюджету Пенсійного фонду, який покривається за рахунок коштів державного бюджету, на сьогодні відсутній фінансове забезпечення реалізації зазначеного положення, на що, за інформацією Кабінету міністрів України, буде вимагатися в 2015 р додаткових витрат у розмірі 387,5 млн грн. Враховуючи вищевикладене, пропоную пункт 2 розділу II "Прикінцеві положення" закону виключити", – йдеться в пропозиціях президента.

Відео дня

У  2011 році згідно з програмою співпраці з МФВ українська влада розпочала процедуру встановлення пенсійного віку у жінок у віці 60 років.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up