У Хмельницькому мера обиратимуть у два тури

У Хмельницькому мера обиратимуть у два тури
Голова Верховної Ради Володимир Гройсман розповів, як проходитимуть місцеві вибори 25 жовтня за новим законодавством. Про це він написав у Facebook.

Український парламент ухвалив закон "Про місцеві вибори", який передбачає проведення виборів на пропорційній основі за відкритими списками. Мера Хмельницького та й інших великих міст оберуть, якщо кандидат отримає 50% + 1 голос виборців. Якщо ж голосів буде недостатньо, мера обиратимуть у другому турі.

«Мерів міст із населенням більш як 90 тис. обиратимуть абсолютною більшістю, тобто 50% плюс один голос. Для цього передбачена можливість проведення другого туру», - уточнив Гройсман.

Він також зазначив, що  висування кандидатів на крісло мера відбуватиметься тільки від партій.

Відео дня



- Щодо бюлетеня. На ньому буде позначено спочатку прізвище кандидата, далі назва партії, від якої він висувається. Таким чином відбуватиметься одночасне голосування за кандидата і за партію. Виборець має право одного голосу. 
- Висування мерів міст, де більше 90 тисяч виборців теж відбуватиметься тільки від партій.
- Дата реєстрації партії для участі у виборах не має значення.
- Вперше до Закону введено європейську норму щодо присутності у списку партії не менше 30% представників однієї статі.
Ну і нарешті, для тих, хто говорить, що через новий закон певні округи можуть залишитися без своїх представників, відповім – виборцям нема за що хвилюватись, оскільки обраний депутат і партія, яка його висуває, бере відповідальність за все місто, а не окремий округ.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up