У Хмельницькому свободівці вимагають відставки губернатора Пруса

У Хмельницькому свободівці вимагають відставки губернатора Пруса
Голову Хмельницької ОДА Леоніда Пруса звільнити, а кримінальне переслідування свободівців за напад на першу особу області припинити - такими були вимоги недільного віче, яке зібрали партійці.

- Фактично, починаються політичні переслідування. Переслідування тих людей, які стояли на майдані, і по головах яких у цю раду і увійшов губернатор, - заявив депутат Хмельницької міської ради Володимир Гончарук. - У квартирі Ганни Литвинюк, члена "Свободи", провели обшук, і того ж дня, з порушеннями, екстрено зібрали суд. Але наші адвокати пояснили, що мали місце порушення, і тому суд перенесли на понеділок, 7 липня 2014 року. Яка іронія - активістку майдану судитимуть на вулиці Героїв Майдану. Ось така контрреволюція!

За хуліганство та опір представникам правоохоронних органів, згідно з санкціями статті Кримінального кодексу, у якій Литвинюк є підозрюваною, активістці загрожує від двох до 5 років за гратами. Та за собою вини не бачить.

- Я шокована від того, що мені інкримінують, що Бурлику. його чомусь шукали у мене, хоча я не розумію, чому. Виходить, тепер його можуть шукати вдома у кожного, хто його хоч раз бачив. Є дуже багато відео у ЗМІ і всі прекрасно бачили, що там відбувається. Нам "шиють" протидію представникам правоохоронних органів, але біля нас їх у той час взагалі не було. Були якісь чоловіки спортивної зовнішності. які називали себе міліцією. але ніяких посвідчень нам не показували. Щодо Пруса - коли він перекочувався через стіл, його тягнули молодики спортивної зовнішності, то ми його навпаки притримували, бо боялися, що його відлупцюють. Щодо того, що я його била в спину - коли Прус наступив мені на ногу, то це була фізична реакція, зрозумійте, з його тілобудовою і моєю. Я отримала набагато більше тілесних пошкоджень, ніж він.

Відео дня

Як розповіла свободівка, 3 липня, у четвер, вона звернулася до міліції із заявою про побиття, але результату досі не отримала. Діями правоохоронців під час обшуку обурена.

- 5 липня я була вдома сама, в двері подзвонили, назвалися водоканалом. Я через ланцюжок з ними говорила, бо вони виглядали підозріло. Переписала показники, хотіла їм показали... Ланцюжок обірвали, і у квартиру ввірвалося десять мужиків. Я думаю - ну все, тітухани, бо хто це ще міг бути? Але з того, що вони почали зачитувати постанову суду, помахали корочками... Я вже зрозуміла, що це, як виявляється. міліція. Знайшли страйкбольну зброю, яка є іграшкою, але у постанові трактували як предмет схожий на автомат Калашникова, запакували її у якийсь мішок, і я ще переживаю, щоб там дійсно зараз не опинився автомат. У приміщенні їх було з десяток, і ще у дворі сиділо стільки ж, у броніках - таке враження, що вони мафіозну групу приїхали брати, - розповідає про події того вечора Ганна Литвинюк. 

Ганну Литвинюк нардеп від "Свободи" Ігор Сабій пообіцяв взяти на поруки

Нагадаємо, 2 липня у Хмельницькій обласній раді відбувся гучний скандал. Голова Хмельницької ОДА Леонід Прус, який є членом партії УДАР, відмовився призначати на посаду головного медика області свободівця Бориса Ткача. У відповідь активісти, серед яких були члени "Свободи", почали вимагати відставки посадовця. Вони пустили сльозогінний газ, у залі зчинилася колотнеча, під час якої дісталося губернатору. Леонід Прус тікав через вікно. Під час сутички посадовцю порвали піджак. Правоохоронці лише спостерігали за скандалом. Опісля Прус звернувся до міліції, ті порушили кримінальне провадження за побиття, яке, у свою чергу, взялася контролювати прокуратура, яка також звинуватила правоохоронців у бездіяльності.

Ситуація мала продовження 3 липня. Тоді до облради вдерлися активісти та представники УДАРу, які вимагали відставки першого зама Пруса, свободівця Олександра Симчишина. Його вивели з кабінету надвір, але оскільки там вже чекали свободівці, конфлікт згас. Симчишин до міліції не звертався, а дії УДАРу охарактеризував як "бандитська ответка".В УДАРі ж заявили, що про назріваючий конфлікт попереджали правоохоронців, а "Свободі" дорікнули невмінням мирно вирішувати кадрові питання.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (26)
  • Anonymous

    да просто пітари дай все
  • Anonymous

    вся робота в адміністрації тримається на плечах Семчишина, область виживає в цих умовах завдяки йому....хто не віре - спитайте в парцівників
  • Anonymous

    Життя не буде покращуватись з цим свободівським фашистським кодлом, хоча б тому, що ненавість нічого не в змозі робить доброго. Все що можна від них чекати - це вбивства, безлад, руйнування. Зараз це все ми бачимо на власні очи на сході України, скоро вже мабуть і нас на це чекає. P.S. ЗАКОН ОДИН ДЛЯ ВСІХ!!! -------- Уголовный кодекс Украины Статья 109. Действия, направленные на насильственное изменение или свержение конституционного строя или на захват государственной власти 1. Действия, совершенные с целью насильственного изменения или свержения конституционного строя или захват государственной власти, а также заговор о совершении таких действий, - наказываются лишением свободы на срок от пяти до десяти лет. 2. Публичные призывы к насильственному изменению или свержению конституционного строя или к захвату государственной власти, а также распространение материалов с призывами к совершению таких действий, - наказываются ограничением свободы на срок до трех лет или лишением свободы на тот же срок. 3. Действия, предусмотренные частью второй настоящей статьи, совершенные лицом, которое является представителем власти, или повторно, или организованной группой, либо с использованием средств массовой информации, - наказываются ограничением свободы на срок до пяти лет или лишением свободы на тот же срок. Подробнее: http://kodeksy.com.ua/ka/ugolovnyj_kodeks_ukraini/statja-109.htm \ -------- Де усі злочинці? У кабінетах та на майдані.
  • Anonymous

    Вот нехай тобі всі кричать на вухо, а ти ходи і посміхайся. Дебіл.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up