У Хмельницькому для військових збирають светри та шапки

У Хмельницькому для військових збирають светри та шапки
Пожертвувати теплі речі для бійців АТО просять волонтери. Принести речі можна до університету «Україна», що по Толбухіна.

- В акції «Зігрій героїв» бере участь велика кількість людей, - розповів "ВСІМ" волонтер Максим Мужичук. – Знайти людей, які можуть допомогти, не важко. Я це роблю через соціальні мережі. Найнеобхідніше, що потрібно зараз нашим військовим – це теплі речі. А саме, тепла білизна, шкарпетки, чорні в’язані шапки. Також, є потреба у спальних мішках і ковдрах. У нас є знайомі бійці, які повідомляють нам, чого їм не вистачає. Також, спілкуємось з батьками і дружинами хлопців, які теж розповідають нам, в чому є зараз потреба. Теплі речі відправляємо адресною допомогою, а місце дислокації дізнаємось від рідних.

Максим Мужичук займається благодійництвом вже понад 7 років. Все почалося з допомоги дитячим будинкам. Хлопець знає, що таке отримувати допомогу, адже сам виховувався в інтернаті. Коли розпочались бойові дії на Сході, активіст вирішив спрямовувати свої зусилля на допомогу військовим і залучати до цієї справи хмельничан.

Зараз Максим є учасником благодійного фонду «Озеро Надії». Великою мірою хлопцю допомагає університет, в якому він навчався за спеціальністю «Соціальна робота».

Відео дня

Окрім цього, благодійний фонд збирає харчі, які волонтери везуть на Схід.

- На вихідних ми побуваємо в кількох селах Городоцького району. Там ми домовились з людьми, які харчами хочуть допомогти військовим. Жителі села піднесуть речі, їжу – хто, що може. І ми доставимо їх хлопцям.

На запитання, чи допомагають фонду коштами, Максим говорить, що ні, але вони і не просять.

-  Зараз існує певна недовіра до волонтерів. Адже, благодійних фондів зараз дуже багато, всі ходять із скринькам і просять кошти. Якщо люди хочуть допомогти і вони мені вірять – то вони допомагають, - каже хлопець. – До речі, найбільше, чомусь, допомагає молодь.

- Не знаю, можливо це тому, що я більше спілкуюсь з молодими людьми. Можливо, старші люди нам не дуже довіряють. Але ми працюємо відкрито, у нас є вся документація і підтвердження того, що ми робимо. Я б хотів закликати благодійні організації, щоб робили це прозоро, хочеться, щоб ми об’єднались для спільної справи.

Підготувала Анастасія БЕВЗ

Щоб допомогти українським солдатам теплими речами, звертайтеся:

вул. Толбухіна 2-А, 4 поверх університету «Україна», кафедра соціальної роботи.

з 9 до 18 години (понеділок-п’ятниця).

Телефони волонтерів: 097 875 52 85, 096 148 27 28, 063 969 72 83.

Що потрібно: в’язані шапки (чорні); светри; тепла білизна; шкарпетки; рукавиці; спальні мішки.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up