У Хмельницькому литовська художниця показала захисників кордону у картинах

У Хмельницькому литовська художниця показала захисників кордону у картинах

У прикордонній академії художниця Беата Куркуль представила виставку малюнків. Жінка зображує на картинах подвиги захисників кордону. Експозицію художниця приурочила до Дня прикордонника, який відзначається 28 травня. 

Беата Куркуль раніше жила у Литві і працювала медиком. А 8 років тому жінка одружилась з українцем і переїхала до Києва. Її чоловік волонтер та опікується прикордонниками, які служать у зоні АТО. Як тільки вона вперше відвідала госпіталь з пораненими бійцями, побачене її дуже вразило. Свої емоції жінка вирішила викласти у малюнках. Малює художниця, не використовуючи пензля, на спеціальному графічному планшеті.

- Я малюю прикордонників з 2014 року. Це підопічні мого чоловіка-волонтера, які вже стали і моїми підопічними. Основна ціль цих робіт – виразити підтримку нашим прикордонникам, показати, що їх не забувають та люблять. З тих пір, як я з ними познайомилася, я дуже ними захоплююся. А щоб художнику виразити свої почуття, йому треба малювати, - розповідає Беата Куркуль.

Одним з найпопулярніших малюнків Беати Куркуль є захисник кордону з дитиною. Художниця зізнається, що він швидко розійшовся по соціальних мережах.

Відео дня

- Цю роботу можна побачити на білбордах прикордонної служби. Це реальний прикордонник з реальною дитиною. Він став символом цієї війни. Більшість людей, які зображені на цих малюнках, це живі люди, - каже художниця.

Картина «Небесний кордон» була намальована у серпні 2014 року після того як на пункті пропуску «Красна Талівка» відбулося зіткнення з диверсійною групою. Тоді загинуло 4 прикордонники.

На одній з робіт зображені прикордонники мобільної комендатури Мостиського загону. Цю картину часто називають «Донецький аеропорт». Зараз всі захисники кордону з картини вже демобілізовані.

- Ще одна картина, яка теж пов’язана з боєм на «Красній Талівці», намальована вона за мотивами пісні В’ячеслава Купрієнка «Олеженька».Ця пісня про одного з прикордонників, який там загинув. У нього залишилась дівчина, яка чекала від нього дитину. Вони не встигли розписатися. Дитина народилась через півроку, тому на момент малювання я не знала, хто народиться. Народилась дівчинка, мені вдалося вгадати це, - зазначає Беата Куркуль. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    файно
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up