Криза? Чудово!

  • Олег Черненко
  • Автор: Олег Черненко
  • Громадський активіст, координатор руху ЧЕСНО в Хмельницькій області, представник    ГО «Центр політичних студій та аналітики» в Хмельницькій області.

  • access_time

Оновлення влади, люстрація, нові обличчя, ми досить часто чуємо ці вирази. Але в той же час лунає: «не діє», «влада не хоче реформ», «старі кадри повертаються» і т.п. Погляньмо правді у вічі, справжні лідери не народжуються з нічого. За 23 роки повільного гниття у нас не було умов для виховання кадрів, котрі справді служитимуть Батьківщині душею і серцем. Та саме нинішня криза є чудовим місцем для зародження нової, патріотичної еліти нашого суспільства, перші паростки якого почали пробиватись крізь залізобетон постсовкової корумпованої владної верхівки.

По-перше, на політичній арені почали з’являтись нові партії(Демократичний альянс, Воля, Сила людей та інші), котрі складаються не з бізнесменів, а з колишніх громадських активістів, що починали своє служіння суспільству ще у 90х. В деяких з них навіть присутні ознаки ідеологічності. Саме наявність ідеології у партії може свідчити про її політичну довговічність.

По-друге, розвиток волонтерського руху набрав всеохоплюючих масштабів. І саме з цього прошарку за кілька років, чи можливо й менше, народяться нові лідери суспільних думок. Адже у них  є головне – бажання безкорисно служити громаді. Коли до цього додасться системне мислення, підкріплене знанням законодавства та повноважень тих чи інших органів влади чи місцевого самоврядування матимемо яскравих, а головне ефективних, громадських лідерів.

По-третє, через не завжди адекватну реакцію західних країн на події в Україні до суспільства дійшла думка про те, що досить сліпо прагнути бути на когось схожими чи сподіватись що хтось вирішить за нас наші проблеми. Потрібно самому ставати гравцем на геополітичній арені. Тому, ми маємо виробити власну національну ідею та, найголовніше, чіткі шляхи її реалізації. Адже без спільної мети ми й далі розриватимемось у геополітичних шпагатах та бажанні усім догодити.

Кризовий період був в історії всіх, без винятку країн. Дехто використав його як чудовий шанс оновлення держави та перегляду суспільних норм та правил. Інші ж чіпляючись за уламки колишнього ладу канули у небуття. Я вважаю, що ми відносимось до перших, а ви?

Коментарі (0)
Чи запрацює Стратегія регіонального розвитку Хмельниччини?

Хмельниччина стала чи не першим  регіоном в Україні, де було розроблено та прийнято депутатами Хмельницької обласної...

Конфлікт, що наразі триває на Сході України, є результатом дестабілізації зовнішніх гравців, які скористалися гетерогенністю...

Як побороти політичну корупцію?

19-20 березня 2015 року ГО «Центр політичних студій та аналітики» у м.Києві було проведено семінар з ключових питань впровадження...

Коли для реформ потрібна лише політична воля

  Останнім часом найбільш популярною темою в суспільстві є необхідність реформування всіх сфер життя. Велика кількість...

Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up