Публічна заява / ЧЕСНО ЗБЕРІГАЄ ПОЛІТИЧНУ НЕУПЕРЕДЖЕНІСТЬ В ОЦІНЦІ КАНДИДАТІВ

  • Олег Черненко
  • Автор: Олег Черненко
  • Громадський активіст, координатор руху ЧЕСНО в Хмельницькій області, представник    ГО «Центр політичних студій та аналітики» в Хмельницькій області.

  • access_time

З публічних заяв політичних сил стало відомо, що дехто з співзасновників  Руху ЧЕСНО та членів колишньої координаційної ради кампанії "Фільтруй Раду 2012" візьмуть участь у дочасних парламентських виборах  у якості кандидатів у народні депутати. Сповідуючи принцип політичної неупередженості, Рух ЧЕСНО наголошує,  що це рішення колишніх активістів автоматично припиняє їх участь у Русі та жодним чином не впливає на якість оцінки доброчесності кандидатів до наступного парламенту. Рух ЧЕСНО не підтримує жодного політика чи політичну силу та застосовує єдині принципи оцінки кандидатів у народні депутати України.

Водночас, Рух ЧЕСНО вітає оновлення української політики та закликає нових людей продемонструвати високу якість парламентської роботи, а саме відстоювати те, за що вони боролися як представники громадянського суспільства, - збільшити прозорість та підзвітність політиків.

В рамках передвиборчої кампанії ЧЕСНО вимагає від усіх кандидатів у народні депутати оприлюднити свої автобіографії та майнові декларації за 2013. А також закликає політичні сили, які балотуються до парламенту, оприлюднити фінансовий звіт партії за 2013 рік, а також  опублікувати за 5 днів до виборів деталізований проміжний фінансовий звіт про надходження та використання коштів передвиборчого фонду.

ЧЕСНО – це громадський рух, започаткований групою активістів спільно з представниками партнерства «Новий Громадянин» рівно за рік до чергових парламентських виборів в Україні.

Рух є відкритою платформою для приєднання громадських організацій та індивідуальних учасників.

Рух не підтримує жодного політика чи політичну силу.

www.chesno.org

Коментарі (2)
  • андрей

    Тема для роздумів…Брудні ігри кандидатів…





    Ось  недавно мені потрапила одна газетка

    «Незалежний громадський простір»  в поштову скриньку, а знайомим роздали якісь молоді люди.

    Почитав, а це спецвипуск цієї газети. Я раніше її читав й навідь купляв. Ця газета була друкованим варіантом сайту НГП. Й на своєму початку вона була досить така цікава з актуальними темами, цікавими аналітичними статтями. Через деякий час сторінки були не чотири, а вісім й всі кольорові.

    Та потім вона щезла з поля зору тай пропала зовсім, а ось несподівано вона знов з`явилась.

    Що мене насторожило, формат якийсь простий дешевий, але з написом «спецвипуск» тай без особливих відміток який це номер. Здалось що то була не газета, а політичний бюлетень з черговою пропагандою партії чи кандидата, а тут виявилось що газета піднімає тему голосувань 16-го січня з вказуванням зрадників, а далі статті як політики паряться на війні.

    Ніби можна вірити але є але, я б повірив цьому виданню якби воно працювало кожен період свого видання (було раз на місяць), а тут воно раптово зникає й з`являється з спецвипуском та тиражем не 5000(як було) а аж 40.000 тис.прим. (не кожне друковане ЗМІ тим більш місцеве дозволить собі такий наклад ).

    Це мене наштовхнуло на думку що то замовний тираж з метою когось облити брудом.

    Дивлюсь в кінці газети на видавців засновників.

    Раніш там були засновники Тараненко й ті хто створював сайт й газету,а зараз бачу зовсім інші прізвища.



    Так тираж завеликий(таке задоволення не з дешевих) , хтось проплатив замовний матеріал й вирішив почати гру в передвиборчих перегонах таким чином з «чернухи».



    Дуже прикро…що такі газети продаються якимось людям… які йдуть на вибори вже з арсеналом брудних технологій…

    Нажаль чи сам відомий журналіст Тараненко, який був в засновниках та писав там статті-вже не є ані засновником ані автором статей в цій газеті.

    Питання виникає, хтось продав газету? якомусь впливовому політику-бізнесмену для використання колись непоганого видання ..в такій пошлій грі.

    Кому це вигідно?



    А навело на думку ось що друкувався спецвипуск в м. Вінниця в ТОВ «Прес Корпорейшн ЛТД»

    Почав думати й наводити справки… з деяких джерел конфіденційних дізнався що це видавництво начебто але не офіційно має відношення до бізнесмена колишнього голову Хмельницької РДА,а саме Коліщака Віктора, кандидата в нардепи. Як я пам’ятаю він був суперником Лабаз юка на виборах в нардепи у 2012-му році, й програв тому.

    Що це тоді? Помста…? Певно що так… гроші роблять свою справу..

    А що дивуватись? Он в блок Дорошенко пішли журналісти і нічого…

    То може й Тараненко хоче в депутати міської чи обласної ради? того він на сайті пише за тих кандидатів які комусь вигідно поливати брудом…Прикро…дуже прикро…

    Самый Маленький Гном reply андрей

    А голосувати за диктаторські закони від 16 січня це великий подвиг?



    Чи якщо проявити казкову тупість і відкликати свій голос можна сміливо відмити руки від крові і воскресити вбитих беркутом?



    Таке враження що руки у шановних регіоналів тягнулись не залежно від їх волі.



    Дуже зручно сказати: мопед не мой, я просто обьяву кинул і відхреститись від регіонів!



    А можливо автор попереднього посту просто дуже любить гречку:)))
Чи запрацює Стратегія регіонального розвитку Хмельниччини?

Хмельниччина стала чи не першим  регіоном в Україні, де було розроблено та прийнято депутатами Хмельницької обласної...

Конфлікт, що наразі триває на Сході України, є результатом дестабілізації зовнішніх гравців, які скористалися гетерогенністю...

Як побороти політичну корупцію?

19-20 березня 2015 року ГО «Центр політичних студій та аналітики» у м.Києві було проведено семінар з ключових питань впровадження...

Коли для реформ потрібна лише політична воля

  Останнім часом найбільш популярною темою в суспільстві є необхідність реформування всіх сфер життя. Велика кількість...

Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up