ВУГІЛЛЯ, РИБА І ВОДА або ВЕЛИКИЙ БІЗНЕС маленького чиновника

14 жовтня 2014 року          ЛЮСТРАЦІЯ ГУМЕНЮКА

12-та година

приміщення обласної ради, кімната 203

НЕ ДАМО ВКРАСТИ ПРИРОДНІ БАГАТСТВА

ВУГІЛЛЯ, РИБА І ВОДА

або ВЕЛИКИЙ БІЗНЕС маленького чиновника

Віталій Гуменюк –один з маленьких чиновників місцевого розливу з великими статками.

Де би не працював пан Гуменюк – директором плодоконсервного заводу в Ярмолинцях, директором "Облпалива", чи то начальником  Хмельницької екоінспекції,  під ним завжди горіла земля – банкрутіли заводи, зникало вугілля, риба.

І водночас багатшим ставав він сам – у власності членів родини Гуменюка нанизаний на річку Збруч санаторій «Перлина Поділля» на державному курорті Сатанів – у межах Національного природного парту «Подільські Товтри». Дивним чином до нього пролягла широка дорога через ліс від села Кренцилів Городоцького району. Його ж родині належать завод мінеральної води і санаторій «Перлина Дністра – Батьківська хата» при впадінні Калюса в Дністер…

Причина багатіння чиновника проста – з державної кишені все перепливало до його власної.

Люстраційні процеси  нарешті докотилися до Хмельниччини.

Проти інспекторів Хмельницької держекоінспекції порушено півдесятка кримінальних справ

Так, наказом Державної екологічної інспекції України від виконання обов’язків відсторонений начальник Хмельницької екоінспекції Віталій Гуменюк. Керівництво Держекоінспекції та Міністерства екології і природних ресурсів усунуло пана Гуменюка з посади через бездіяльність а то й покривання підпільної армії браконьєрства. Відомо, яких збитків і соціальної напруги на Хмельниччині завдали напівлегальні й нелегальні риболовецькі промисли на Дністрі, Південному Бузі й інших водоймах області. Ці промисли, як ми пам’ятаємо, входять до сімейних бізнесів екс-керівників області.

Екологічний тероризм вже обернувся скороченням популяції різних порід риби і дванадцятикратним зменшенням обсягів риби як стратегічного продуктового ресурсу. На переконання Держекоінспекції, до цього причетний і Віталій Гуменюк. Тому до нього застосовано явочну люстрацію Міністерства – через процедуру скорочення. Підстави для того надала перевірка, проведена сектором внутрішнього аудиту Державної екологічної інспекції.

Але, лишившись посади, екс-чиновник не зменшує апетитів.

Так на чергову сесію облради виноситься питання про надання доньці Гуменюка спеціального дозволу на видобуток мінеральної води на території курорту Сатанів , і це при тому, що міністерство екології вважає це неприпустимим.

Але депутати обласної ради, більшість з яких колишні "регіонали" або їх друзі, вирішили підтримати в цьому питанні свого колегу Гуменюка.

Ім, схоже, начхати на висновки Міністерства екології, на інтереси територіальної громади Хмельницької області.

Єдиний вихід – усім небайдужим прийти на засідання Президії Хмельницької обласної ради, яке відбудеться 14 жовтня о 12-ій годині у приміщенні Хмельницької обласної ради ( Майдан Незалежності,1, кімната 203 ) і зробити все можливе для зняття даного питання з розгляду на сесії .

Любомир Михалець – правозахисник,

голова люстраційного комітету ради майдану Хмельницької області

Коментарі (1)

14 жовтня 2014 року          ЛЮСТРАЦІЯ ГУМЕНЮКА 12-та година приміщення...

Революція Гідності. ЛЮСТРАТОРИ…

З часів революції Гідності промайнуло вже більше 4-х місяців, але системні зміни так і не відбулись. Головні вимоги Майдану...

Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up