Як збільшити дохід підприємцям Хмельницького без додаткового вкладання коштів? 5 ключових частин прибутку

Ситуація на сході України значно погіршила становище підприємців як Хмельницького, так і України. Криза спричинила обезцінення національної валюти, збідніння населення і, відповідно, зменшення купівельної спроможності основної маси людей. Майже кожен думає, як би максимально зекономити кошти, адже ціни виросли подекуди у 3 рази, а зарплатня залишилася на рівні 2013 року.

Відповідно для бізнесу це вилилося в зменшення продажів. Тепер для процвітання бізнесу недостатньо просто відкритися і чекати покупців. Порівнюючи з ситуацією, що була 2 роки тому, сьогодні необхідно докладати в три рази більше зусиль, щоб бізнес був прибутковим.

Змінити ситуацію може кожен підприємець, але не кожен знає, що для цього потрібно робити.

 

З чого починати?

Для початку необхідно розібратися, з яких складових частин складаються продажі.

  1. Вхідний потік потенційних клієнтів — це всі, хто якимось чином дізналися про бізнес.

  2. Перша купівля — яким чином відбувається перетворення потенційного клієнта в реального.

  3. Середній чек — сума середнього продажу.

  4. Повторні продажі — як відбувається робота з постійними клієнтами.

  5. Прибуток — який прибуток отримує бізнес з продажів.

     

    Формула, яку кожен бізнесмен повинен знати

    Всі складові частини продажів можна об'єднати у вигляді математичної формули, яка все розставить на свої місця. Вона дозволяє чітко зрозуміти, над якими складовими потрібно в першу чергу працювати бізнесу, щоб збільшити продажі.

    Прибуток = Об'єм продажів (Vпр) х Маржа (М),

де маржа — відсоток прибутку від вартості продукції.

Обєм продажів відповідно складається з:

Vпр = Кількість клієнтів(К) х Середній дохід

з клієнта($сер.).

В свою чергу, кількість клієнтів:

К = Leads x Cv

Leads – число потенційних клієнтів;

Cv — коефіцієнт конвертації, % (скільки потенційних клієнтів стають реальними, тобто роблять першу купівлю).

Середній дохід з клієнта:

$сер. = $ x #,

де $ - середній чек (середня купівля);

# - кількість купівель за період.

 

Обєднавши все отримаємо формулу бізнесу:

Vпр = Leads x Cv х $ x #,

 

Прибуток = (Leads x Cv х $ x #) х М.

 

Зараз ми чітко бачимо з чого складається прибуток. Для його збільшення необхідно збільшити кожну складову. Але з чого почати?

Найперше, що спадає на думку 95% власникам бізнесу — це рекламна кампанія. Але це найдорожчий спосіб. По-перше, по статистиці, продати щось постійному покупцю в 5-7 разів дешевше, ніж новому, так як у постійного покупця вже є довіра до продавця і не потрібно вкладати кошти (в рекламу) для його залучення. А по-друге, якщо клієнтів неякісно обслуговують і далі з ними ніяк не працюють, то всі кошти, що були витрачені на рекламу, будути пущені на вітер.

Реклама не може збільшити продажі — вона може збільшити лише кількість потенційних клієнтів.

Звичайно, якщо бізнес тільки відкрився, то треба залучати якнайбільше покупців, але зараз йде мова про вже інсуючий бізнес.

Тому краще починати працювати над тими складовими, які будуть коштувати значно дешевше, або взагалі без фінансових вкладень. Починати потрібно з роботи з вже існуючими клієнтами.

Наприклад, якщо збільшити коефіцієнт конвертації (Cv) з 4% до 5%, то об'єм продажів зросте на 25%.

Приклад. Магазин одягу.

За день в магазин одягу в середньому заходить 300 потенційних покупців. З них, в середньому, купують всього лише, 5% людей на середнюю суму 200грн. В день один покупець робить одну купівлю.

Leads = 300;

Cv = 5%;

$ = 200грн

# = 1.

Обєм продажів за день:

Vпр = 300 x 5% х 200 x 1 = 3000грн.

Тепер уявимо, що якимось чином був збільшений коефіцієнт конвертації Cv з 5 % до 6%.

Vпр = 300 x 6% х 200 x 1 = 3600грн.

Як бачимо, обєм продажів збільшився на 20%. А для того, щоб збільшити число покупців з 5 до 6 в день не треба докладати надзусиль.

 

Таким же чином потрібно збільтшувати всі складові продажів.

Якщо збільшити кожну складову на 15%, то на виході отримаємо збільшення прибутковості в 2 рази!

А якщо докласти зусиль і збільшити кожну складову вдвічі, то прибуток збільшиться в 32 рази!!!

Все зводиться до роботи над 5 складовими формули бізнесу. Кожен бізнесмен повинен знати свої 5 показників, але цього не робить 95% з власників бізнесу.

 

Коментарі (1)
  • Anonymous

    КУПЛЯЄ лише збідніла маса людей





    ЯКШО Б В СІЛСКИХ БЕЖЕНЦІВ НЕСТАЛО ПАЇВ - вони б збідніли, у них небуло б нахаляву не муки, гречки, сахару, олії, - значить гірше б харчувались - значить частіше б боліли- значить ЙШОВ БИ БІЗНЕС І ЛІКАРЕНЬ І МЕДИКАМЕНТІВ, значить худали б - товстіли, значить в 3 рази частіше купували б одяг,значить більше б працювали ,  значить змарніли на обличі - купували б крема, косметику, ходили б в тренажерні зали, засмагали б в солярії, посещали б косметолога





    ВИ ПОДИВІТЬСЯ скільки мають паї !!!

    Уявляєте якби збільшився коефіціент покупців , якшоб ПАЇВ небуло б

Ситуація на сході України значно погіршила становище підприємців як Хмельницького, так і України. Криза спричинила обезцінення...

Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up