Хмельничани не сортують сміття вдома, бо не знають, куди його дівати (ВІДЕООПИТУВАНЯ)

Хмельничани не сортують сміття вдома, бо не знають, куди його дівати (ВІДЕООПИТУВАНЯ)
Журналісти «ВСІМ» запитали у хмельничан, чи сортують вони відходи у себе вдома. Як виявилось, не всі городяни бачать доречність у роздільному зборі сміття. А ті, які готові його сортувати, не мають біля будинків спеціальних контейнерів.

Сортування побутових відходів практикують у багатьох європейських країнах. Однак, українці не мають поки чіткого уявлення, для чого це потрібно робити і чи варто взагалі. Багато людей чули про таку необхідність, практично всі переконані, що це важливо, але вдома вони цього не роблять.   Опитані знають про те, що збір сміття повинен бути роздільним. Багато хто вірить, що це має позитивний вплив на екологічну ситуацію. Щоправда, проблемою є те, що спеціальних контейнерів для різного роду відходів у місті не достатньо. І хмельничани  на це скаржаться. Серед загальної кількості контейнерів, яких у місті 2816, для скла призначено всього 69 та лише 45 для ПЕТ- пляшки. 


Нагадаємо, сайт vsim.ua розпочав проект «Чистий Хмельницький».  

Відео дня
Коментарі (7)
  • Анонім

    Ох уж этот украинский менталитет! Пусть лучше сама утонет в собственном дерьме, лишь бы кто-то не заработал на раздельно собранном мусоре. Жаба давит неимоверно! Чтобы не задавила, сама собирай и сдавай - заробиш гроші!!!  Лично я сейчас уже в Киеве живу, у нас под домами стоят контейнеры для (пластик+стекло+картон/бумага, для сухих, естественно) и рядом  - для прочего мусора. Поэтому у нас дома 2 мешочка - один для экоконтейнера, а второй для пищевых отходов. Каждый день выношу по 2 мешочка. Вместо мусорных ведер используем одноразовые пакетики из супермаркета, и вот так,  каждый раз, понемножку выносим, смотря в какой контейнер на данный момент актуально. И многие уже так делают. За каждым из контейнеров приезжают разные грузовики. А батарейки (очень редко бывает) отношу в Экобуфет или на заправки КЛО, где их собирают для переработки. Туда же и старый аккумулятор от телефона, когда рядом планировал быть, специально захватил. Учитесь, земляки!!!
  • PAL

    Все правильно, пока не будет построен мусоро перерабатывающий завод , все эти разговоры в пустую. Если нет такого завода, то нет и спецтехники, нет контейнеров. ВСИМка, как всегда замутила, не с того.

    Ну кто и как будет забирать эти бутылки, пластик, и куда его повезут???
  • Анонім

    Щоб сортувати сміття, потрібно мати декілька смітєвих урн в дома (  Напр. для скла, органіки, твердих побутових та будівельного матеріалу). Тобто, половину площі кухні займають тільки відра))). Тому нам пропонують робити роботу, за яку у інших країнах виплачують кошти на сміттєпереробних заводах, а саме сортування сміття. ПОБУДУЙТЕ ЗАВОД ВРЕШТІ РЕШТ. Для чого мені стояти біля мусорних баків і перебирати свій мусорний пакет, витягуючи з вчорашньої картошки порожню пласт. пляшку та бут. хмельницького пива для того, щоб хтось здав скло і пластмасу, переплавивши їх та заробив гроші.

    Анонім reply Анонім

    Ерунда, каждый должен сортировать сам мусор, однозначно. Так во всех цивилизованных странах. Завод удовольствие очень дорогое и, как правило, дотационное. У нас сегодня не та ситуация. Где вы найдете миллиардов 5-6 чтобы построить такой завод? Не соглашаются к нам  ехать инвесторы. А нашим ахметовым оно не нужно.

    Анонім reply Анонім

    Для того щоб визначити чи будуть люди сортувати сміття, спочатку потрібно поставити відповідні мусорні урни  у місцях де ці люди мешкають, а не в центрі і на Філармонії.
  • gemelli

    Якби були б контейнери, я б сортувала. ....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона 15:08 У Хмельницькому районі зіткнулись два «Renault». Є постраждалий 14:58 Вибух гранати в квартирі на Хмельниччині: в реанімації підліток 13:42 10 тисяч доларів за непридатність до служби: схема від представниці ТЦК і стоматолога photo_camera 13:17 30 березня в Хмельницькому відкриють мотосезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up