Вірш про Хмельницький читали в п’яти містах України та трьох країнах світу


Для того, аби зняти відео про Хмельницький троє друзів витратили два тижні. До участі в зйомках запросили більше 30 осіб. Авторський вірш читали у шести містах України та чотирьох країнах світу. Знімали відео з висоти пташиного польоту на будівництві, в дитячому садочку, на природі, в автомайстерні та багатьох інших місцях. 

Патріотичне відео до Дня народження міста записали троє друзів-хмельничан: Андрій Бортнянський, Володимир Панасюк та Володимир Квасньовський. Вони розповідають, що ідея створити цей  ролик виникла спонтанно. Зйомки та монтаж тривали близько двох тижнів. А розпочалось усе з каналу на youtube.

- Ми займаємось «ютубом» вже п’ятий місяць, - розповідає Андрій Бортнянський. – Нещодавно почали знімати відео про цікаві місця України. Це і Хмельницький, і Одеса, і навіть Микулинці Тернопільської області. Про наше місто вже маємо одне відео на каналі. Але близько місяця тому вирішили зняти щось приурочене до Дня міста. Я вже неодноразово бачив ролики, коли відео створювали на основі віршів. Ми теж вирішили спробувати щось подібне, але індивідуальне.. Для цього потрібна була поезія. Тож 13 вересня я написав вірш про місто.

Загалом у відео взяло участь близько 30 чоловік. Всі вони – вихідці із Хмельницького. Андрій розповідає, що підбирали людей різних сфер та професій спеціально. Для колоритності. Тому тут можна побачити вихователя в дитячому садку, поліцейських, провізора аптеки, водія маршрутки, диригентів хору та оркестру, двірника, системного адміністратора, пожежника, автомеханіка, викладача музичного училища, соліста філармонії, продавця кави та, навіть, руферів-екстремалів.  Окрім різноманіття діяльності, прагнули вийти й за межі міста. Тож окремі кадри записані у Києві, Тернополі, Одесі, Львові та Кам’янці. А ще фрагменти вірша читають у Китаї, Нідерландах та Сполучених Штатах.

Відео дня

- Щоб все вийшло цікаво та неординарно, я просив своїх друзів та знайомих із різних міст та країн. Вони мали записати відео чи то на фоні прапора, чи якогось всім відомого місця. Щоб чітко було видно що це за місце. Тож я відсилав кожному весь вірш та підкреслював рядок, який вони мали прочитати. А ще просив окремо записати звук на диктофоні для чіткості.  

Кадри із Хмельницького записували з 30 різних локацій. Щоб досягти результату аерозйомки, використовували дрони.  А монтаж відбувався в 2 останні дні перед святкуванням.

- Ми сиділи в четвер і п’ятницю до двох ночі і монтували. В п’ятницю ми ще не мали навіть закінчення. Останні кадри знімали на Проскурівській із одним знайомим. Поки робили відео, набігли школярі. Я запитав чи вони не хочуть взяти участь у відео. А вони із захватом погодились. Так і вийшов останній кадр, - зізнається Андрій.

Відео вже набрало більше 3000 переглядів на каналі youtube. Самі ж оператори сподіваються хоча б на «десятку».

- Ми хотіли донести глядачам, що ким би і де ви не були зараз – у всіх є своя маленька Батьківщина, - каже Андрій. - Це місто чи село з якого ви родом. Ми не вибираємо цього місця. Але повинні його пам’ятати завжди. 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює Від читача 14:24 Маленьким хмельниччанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up