«Специфіка моєї роботи – залишатися веселим, коли навіть дуже важко»

«Специфіка моєї роботи – залишатися веселим, коли навіть дуже важко»
Його кар’єра стрімко зростала, з’являлися нові друзі, збільшувалися можливості. Але залишалася пустота, яку не могли заповнити ні гроші, ні престижна керівна посада. Хмельницького гумориста Олександра Степаненко завжди манила велика сцена.

Веселий 31-річний хмельничанин, який зараз працює телеведучим ранкового шоу і який  залишається незмінним капітаном команди КВН «Отдыхаем вместе», завжди знаходить час для сім’ї та друзів. Зараз він успішно виступає на різноманітних телевізійних гумористичних шоу, а також веде розважальні проекти, вечірки, концерти. Зізнається, що не вважає себе зіркою на всі сто відсотків. Адже бувають моменти, коли після концертів хочеться побути наодинці, відкинувши усі правила сцени.  

- Люди дивляться, впізнають. Нещодавно йшов  й  спілкувався по телефону. Попереду йшли жінки і впізнали мене по голосу. Ну він у мене такий специфічний. Вони розвернулися і сказали що, сьогодні мене по телевізору бачили, - розповідає Олександр Степаненко. - На телебаченні мені працювати дуже кльово. Творча робота хоч і схожа, але це трішки інше відчуття, коли ти стоїш на сцені, працюєш з глядачем і  в тебе є зворотній зв’язок.  А коли ти сидиш чи стоїш  у студії, працюючи лише з «мертвою» камерою, такого відчуття немає.  

Олександр народився на Вінниччині. До Хмельницького його родина переїхала, коли хлопчик був у першому класі.  Свої шкільні роки провів у школі №27. В класі був лідером, трохи хуліганив. Але вчителі його любили, адже дитину кругом було видно і завжди багато.  

Відео дня

- Я брав участь у всіх, які лише були у школі, спортивних змаганнях. У культурно-масовій діяльності мене також вистачало, а в 9 класі почався мій КВН.  Так з гумором вже й пройшли мої наступні роки. По завершенню школи я вступив в Хмельницький національний університет. Не знаю, чого я вирішив там навчатися на спеціальності, де вивчалася радіомеханіка та радіоелектроніка, - розповідає Олександр. - Була команда КВН «Есть идея», яка грала за університет. Хлопці запросили мене до себе ще коли я навчався в десятому класі. Тому мій вибір факультету був неоднозначний.  Провчившись в університеті лише один курс, я його не залишив.

Після цього Олександр серйозно  «вдарився» в роботу. Розпочинав з самого простого - роздавав листівки, працював промоутером, мерчендайзером, торгівельним агентом, супервізором, територіальним менеджером.

- Я досить швидко зробив в торговельній сфері свою успішну кар’єру. Заочно гарно закінчив Київський торговельно-економічний університет й вже працював в одній з відомих європейських компаній. Був директором з розвитку. Мені вісім областей підпорядковувалося. Якось в один час все набридло, чогось не вистачало, і я зрозумів, що дуже хочу  повернутися до  гумористичного напрямку. Я повністю пішов зі своєї роботи. В 2011 році з друзями ми зібрали команду «Отдыхаем вместе» й почали знову активно займатися КВН. Нас тоді було дуже багато, аж 14 чоловік.  Час йшов, тому на сьогоднішній день залишилося декілька хлопців. Ми з ним вдало виступаємо, разом  50 тисяч гривень виграли на «Розсміши коміка».

А загалом, таких спроб потрапити на «Розсміши коміка» у Олександра було сім.  Учасники команди випробовували свої гумористичні сили ще у першому сезоні, коли ведучими були Володимир Зеленський та Михайло Галустян.  Тоді всі хлопці з «Отдыхаем вместе», довго не роздумуючи, поїхали підкорювати столицю.

- Однозначно для себе вирішив, що їду на це шоу. Ми всі зареєструвалися, пройшли кастинги й опинилися там. Вже в Києві запропонував хлопцям не грати дуетами, а по одному. Тоді більше шансів, і точно з команди хтось потрапить. На грі я здобув гумором п’ять тисяч гривень, пішовши на десять - програв. Такою була моя перша спроба у «Розсміши коміка».  Далі були більш вдалі виступи  в дуеті з Сергієм Слободянюком. Ми вигравали 10, 20 тисяч гривень, ділиться комік. - А ще була одна спроба виступити в Москві. Але важко україномовному колективу чи навіть суржикомовному перелаштуватися на російську мову з нашим гумором, з нашим колоритом. Вони були незрозумілі на той час ще дружній Росії. Зараз вони вже не дружні, хоча  багато таки насправді друзів там залишилося.

Хлопців не покидав азарт. Вони йшли до перемоги, не дивлячись на невдачі. Тому ще один візит до Зеленського був не за горами.  Разом з Андрієм Рибаком Олександр виграв 50 тисяч гривень. До речі, має бути супер-гра, на яку коміки вже збираються їхати.

- Частину нашого попереднього виграшу забрали податки й нам на двох залишилося близько 34 тисяч.  І зараз, як подивитися, то це вже не такі великі гроші на двох.  В мене ж  дружина та синочок, ні для кого не секрет, скільки коштують продукти, одяг. А ми ще й орендуємо квартиру.

 Настя, так звати дружину Олександра, розділяє захоплення чоловіка. І навіть більше - їхнє знайомство та стосунки розпочалися після однієї з гри у КВН.

- Ця гра й справді поєднала мене із дружиною. Ми познайомилися чотири роки тому, а 28 липня було три роки, як ми одружені. Разом виховуємо сина Нікіту, - каже Олександр.

Чоловік і досі пам’ятає історію знайомства із коханою.  Якось на одному з виступів у Кам’янці-Подільському команда запросила повболівати симпатичних дівчат. Виявилося, що Анастасія разом із подружкою  класно танцює хіп-хоп, тому вже на наступну гру у Рівному вони їхали разом. 

- Під дією гумору та сміху 18 травня в нас все закрутилося, - пригадує гуморист. - Ми й досі намагаємося проводити багато часу разом.  Дуже круто, коли в тебе є робота, яку ти любиш, а, прийшовши додому, тебе зустрічає любляча дружина, усміхнений син. Коли живеш в любові та злагоді,  тоді вважаєш себе щасливою людиною, хочеться ще більше творити та проводити час з коханими людьми. Я часто  беру свою сім’ю з собою у поїздки. І працюємо, і граємо, і відпочиваємо разом.

Окрім традиційних ігор КВН у Хмельницькому, навесні Олександр організував нове гумористичне шоу. На нього були запрошені цікаві українські команди та відоме журі.

- Зараз КВН стає менш модним, і ми намагаємося якось також йти в ногу з часом. Вирішили і у нас щось нове зробити. Це була не «Ліга сміху», а, як я її назвав - «Смішна ліга». Ця назва ще не офіційна, в мене є надія, що  ми знайдемо спільну мову з організаторами «Ліги сміху» і в наступному році, можливо, і у Хмельницькому вона буде офіційна, як у Києві, Одесі, Дніпрі. Зараз ми вважаємося одними  з фаворитів в південній «Лізі сміху». Ті ігри, що ми зіграли в Одесі, показали гарний результат, одеський зал нас дуже кльово сприймав. Маємо надію, що нам вдасться гарно виступити  на цьому заході. А там, хто вдало виступає в регіональних лігах, йдуть в телевізійний формат на каналі «1+1».

За 14 років гумору  у Олександра було чимало веселих історій, які траплялися з ним та його командою. Щось з реквізитів ламалося, мікрофон не вмикався, когось чи щось губили. 

- З реквізитами ми намагаємося вже не виступати, беремо харизмою та акторською майстерністю, яку за багато років ми розвинули. Нещодавно вели весілля, звісно ж без комічного, навіть і не з нашої сторони, не обійшлося.  Запрошуємо до першого танцю наречених, дівчина є, а нареченого немає. Всі метушяться, його шукають, а він спокійно стоїть за парканом  і всіх нас знімає на телефон. Оператором вирішив трішки підпрацювати (сміється-прим. автора). Було багато приколів, коли ми ще їздили в Сочі на фестиваль КВН. Уявіть собі картину, коли приїжджає одночасно 500 команд зі всього СНГ, і цілий тиждень там сидиш і животи надриваєш. Весела атмосфера просто зашкалювала. Тим, хто хоче також долучитися до спільноти сміху, я б порадив ніколи не зупинятися на досягнутому, навіть коли не все виходить. Необхідно їздити на різноманітні ігри, фестивалі, ближні та далекі села. На тому і набиваються гулі. Але воно того варте.

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up