Статтю хмельничанки для «Вікіпедії» визнали кращою

Статтю хмельничанки для «Вікіпедії» визнали кращою
Для 25-річної блогерки з Хмельницького Аліни Возної написання статей – хобі, яке дозволяє популяризувати рідне місто.

Хмельничанка є читачем бібліотеки, а тому не могла лишитися осторонь конкурсу «WikiDay», організованого програмою «Бібліоміст» разом з «Вікімедія Україна» у рамках проекту «Вікіпедія». Його мета – дозволити бібліотекарям та користувачам бібліотек закріпити навички по створенню своїх статей для онлайн-енциклопедії «Вікіпедія» українською і поширити інформацію про регіон, в якому живе користувач.

Для конкурсу дівчина написала про колектив мажореток "Альфа" та сільськогосподарський ярмарок.

- Коли я дізналась про конкурс, одразу ж зрозуміла, на які теми буду створювати статті. Я завжди уважно слідкую за творчістю мажореток, відвідую їх виступи у Хмельницькому, хоча до цього спорту я не маю ніякого відношення, - розповідає авторка. – Вважаю, що про мажореток має дізнатись якомога більше людей, тому що цей колектив є унікальним. Також у рамках конкурсу була створена стаття про хмельницький сільськогосподарський ярмарок. Історія еволюціонування ярмарок в Україні досить насичена.

Відео дня

Конкурс проходив на базі бібліотеки Островського. Спільна команда закладу також отримала відзнаку за організацію сприятливих умов для створення статей.

- Рік тому, я вже перемагала у конкурсі «Бібліоміста», який мав назву «Відкрий для себе сучасну бібліотеку», - додає Аліна. – Писала якраз про інновації та нові види бібліотечних послуг. Досвіду створення статей для вікіпедії у мене до цього часу не було, проте був досвід написання статей для свого блогу. Це одне з моїх хобі.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:01 У Старокостянтинові в квартирі вибухнула граната. Є постраждалий 11:51 Чому скорочують Хмельницький обласний ліцей? Версія влади та позиція батьків і вчителів 11:00 Сергій Тюрін офіційно став головою Хмельницької ОВА 10:24 «Пішов неповторний голос». Хмельничани попрощались з артистом ансамблю «Козаки Поділля» Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 09:20 Вручили нагороди рідним загиблих воїнів з Хмельниччини: імена photo_camera 20:58 Виловив 80 кілограм риби та раків у заказнику: на Хмельниччині спіймали браконьєра 19:33 Магнітні бурі у травні 2024: календар небезпечних дат та як від них вберегтися 18:44 На Хмельниччині горіли трактор, вантажівка, гараж та будинки: що відомо 18:05 На Хмельниччині 20-річна водійка збила велосипедиста, – поліція 17:21 Чергова сесія Хмельницької міської ради: які рішення прийняли 16:45 Що купують хмельничани на благодійному ярмарку: репортаж play_circle_filled photo_camera 16:15 У соцзакладі у Хмельницькому стався вибух: є постраждалий 15:36 Організаторів контрабанди бурштину судитимуть у Хмельницькому 14:52 На вулиці Хмельницького повернувся велопатруль 14:09 Авто, яке розшукує Інтерпол, «знайшлося» в Кам’янці-Подільському 13:24 За зґвалтування власної доньки судитимуть жителя Хмельниччини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up