У Хмельницькому «захопили» Будинок освіти

У Хмельницькому «захопили» Будинок освіти
Хмельницька молодь долучилась до всеукраїнської акції студентських протестів проти нової редакції Закону України «Про вищу освіту».

Активісти протестів розмістили баннер на Будинку освіти

Відео дня
>Організатор акції Федір Устинов наголосив на відсутності реакції освітян до пропозицій активістів щодо нової редакції Закону України "Про вищу освіту".

- Ми також подавали пропозиції як регіональне управління, - каже заступник начальника обласного управління освіти Антоніна Харчук.

- Цей рік оголошений в Україні роком науки, освіти і інформаційного суспільства. Тим не менш, планують скоротити держзамовлення, мотивуючи це скороченням кількості абітурієнтів, - каже Федір Устинов.

Заступник начальника пояснила, що зменшення кількості бюджетних місць не є остаточним і торкнеться не всіх спеціальностей та запропонувала ініціативній групі активістів зустрітися з начальником управління освіти для обговорення проблемних питань у вищій освіті.

Акція, в якій взяли участь півсотні хмельничан, тривала менше години.

Активісти, які виступали з козирку будівлі, направились до міліції писати пояснюючі.

Оксана ІСАЄНКО

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Anonymous

    Правильна акція! Хоч хтось рухається! А то решта громадськості нагадує зомбі...

    Anonymous reply Anonymous

    На то они и молодые, чтоб лазить по балконам. Вы себе представляете 80-летнего пенсионера, который заберется на здание собеса с плакатом призывающих власть имущих повысить пенсию? Как минимум, санитаров вызвут... Маловероятно что этих ребят кто-то услышит. Чиновники на такие зрелища только посмотрят из оконца и наградят активистов нелестным епитетом. Вот и все.
  • Anonymous

    Відважні злопці. Вилізли на карніз будинку. Молодці. Лише такі вчинки звурушать наших чиновників. Респект!!!
  • Anonymous

    Це справа рук вітряного зі своїм дибільним комітетом. я сам бачив як голеншин щось пояснював організаторам, це повне фуфло!!!

    Anonymous reply Anonymous

    Олені ви дурні, які комітети, ми зібрались там, щоб дати знати уродам при владі, що ми існуєм, і що з нашою думкою треба рахуватись, і ніхто нікому нічого не пояснював, самі маєм голову на плечах, щоб розуміти всю дибільність цієї реформи)

    Anonymous reply Anonymous

    Фраза про оленей ярко характеризует интелектуальный уровень участников таких псевдопротестов

    Anonymous reply Anonymous

    Шановний "Че" досить триндіти, а по суті вся ваша організація лише пішаки. вас тупо експлуатують різного роду політичні пройдисвіти накшталт видатних "комітєчиків" майте власну голову на плечах!

    Anonymous reply Anonymous

    Класно! Люди не байдужі! Звертаюсь до організаторів - чого ми наспрвді досягли? Щось зміниться? І якщо да, то шо. Будь ласка, дайте відповідь.

    Anonymous reply Anonymous

    Глупость какая. Даже если им кто и дал по 20 рублей, то что, протестовать не надо? да даже рефералов на сайты форума и коррсепондента за деньги приглашали. А все раскрутка, реклама, лобби интересов.
  • Anonymous

    Те двое что вылезли на крышу и повесили плакат не есть студентами. Интересно кто проплачивает такие акции?

    Anonymous reply Anonymous

    як це не є? один точно заочник. а взагалі, акція не лише студентів стосується, ау, люди )) то ж будьте трохи більш далекоглядними.\ чи цікавить лише те, що тут і зараз, аби з-під пики їжу не забирали?

    Anonymous reply Anonymous

    Сколько на акции было студентов? 5 или 6? А вообще смешно немного, выскочили на козырек, повесили плакат, постучали в барабан, ощутили себя революционерами, и пошли назад домой. А толку? Каков результат? Фразы вроде "нас услышали", "мы заявили", не засчитываются...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up