У Хмельницькому з бідністю борються правовою просвітою

У Хмельницькому з бідністю борються правовою просвітою
Про це говорили під час конференції, присвяченій питанням надання безоплатної правової допомоги та правової освіти населенню.

 Організатори заходу громадська організація «Подільська правова ліга» представили проект «Розвиток громадянського суспільства через посилення правових можливостей малозахищених громадян». В рамках проекту, який розрахований на півроку, безоплатну правову допомогу вже отримали понад тридцять осіб. Хмельничани звертались до центру надання правової допомоги та правових консультацій, також допомагали адвокати.

- Наша мета – подолання бідності через посилення правової спроможності. Одним з ключових моментів цього проекту є реалізація права власності. Ми будемо продовжувати систему pro bono, коли наші партнери будуть надавати безоплатну правову допомогу малозахищеним громадянам, - каже голова «Подільської правової ліги» Андрій Місяць. – Ні для кого не секрет, що часто люди не можуть захистити свої права.

Відео дня
>

Проект надання первинної безоплатної допомоги працює з 2008 року. У планах організації – відкриття центру правової підтримки громади, тобто всіх категорій громадян. Підтримку отримують як від адвокатів, так і від міської ради.


- Ми дуже задоволені тим, що в нас в місті працює приймальня, яка надає безоплатну правову допомогу нашим людям. До нас звертається дуже багато громадян, з питаннями, які не завжди в компетенції міської ради. І дуже велику допомогу у вирішенні юридичних проблем якраз надає ця приймальня, - каже заступник міського голови Людмила Черевченко.

За словами організаторів, в першу чергу допомагають ветеранам, пенсіонерам, малозабезпеченим, одиноким матерям, багатодітним сім’ям, безробітним і паліативним пацієнтам (людям з важкими невиліковними хворобами та з обмеженою тривалістю життя), сільським жителям. Втім, по мірі можливостей допомагають всім, хто звертається. За три роки з шести тисяч осіб, які звернулись, тих, хто не належить до мало захищених категорій громадян, було півтисячі.

- Пенсіонери в нас є найбільш малозахищеними громадянами і вони найчастіше звертаються до нашого центру, - каже старший юрист центру надання правової допомоги та правових консультацій Віталій Місяць. – Консультація – основний вид допомоги, який отримували люди. Консультували людей і в селах. Їх було небагато, але якщо ми допомогли хоча б одній людині, це вже варто робити.

Приймальня центру надання правової допомоги та правових консультацій за адресою вул. Гагаріна, 18 працює щоденно, з 9:00 до 18:00. Обідня перерва з 13:00 до 14:00. З 20 липня планують відкрити нове приміщення – провулок Пушкіна, 1, колишнє управління торгівлі.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up