Автослалом по-хмельницьки: «Нива» змагається на рівних з «Ніссаном» (ВІДЕО)

Автослалом по-хмельницьки: «Нива» змагається на рівних з «Ніссаном» (ВІДЕО)
18 автомобілістів на позашляховиках та звичайних «легковушках» долали маршрут між дорожніми конусами, змагаючись у вправності та швидкості. У Хмельницькому пройшли треті зимові змагання з автослалому.

- Ми влаштували змагання для того, щоб популяризувати автослалом у Хмельницькому, основна мета якого – навчити водія впевненіше відчути своє авто і володіти ситуацією на дорозі, - розповідає організатор змагань Олександр Ракочий. - Ми хочемо, щоб молодь не вживала алкоголь та наркотики, а займалася корисною справою.

На парковці біля торгівельного центру «Європа» з самого ранку почали збиратися учасники змагань. Це переважно молоді люди віком від 18 до 30 років. Багато хто з них є учасниками автоклубів і беруть участь у змаганнях не вперше. Жінок-водіїв не було.



- Я вже третій рік поспіль на цих змаганнях, - каже водій «Славути» Михайло Бондаревич, який за кермом майже п'ять років. – Мені подобається автослалом, тому що зовсім по-іншому почуваєш себе на дорозі, особливо при несприятливих погодних умовах. До того ж, слалом безпечніший, ніж дрифт тим, що водій сам на дорозі, а не в парі, як у дрифті.

Відео дня

- За кермом я вже десять років, от у змаганнях з автослалому я беру участь вперше, - розповідає водій ВАЗ 2121 Павло Монастирський (29), який посів третє місце у класі "Повний привід". – Участь у змаганнях далась мені неважко. Зранку я вперше побачив карту, декілька разів проїхав маршрут і запам’ятав його. Навички з автослалому дуже допомагають на дорозі. Я вважаю, цим особливо потрібно займатися жінкам для того, щоб знали, що робити, коли машину «заносить», а не пускати кермо і кричати.

 Навколо місця, відведеного для змагань, вишикувалися автомобілі «Nissan», «Hyundai», два «Жигулі», «Daewoo», «Fiat», «Нива», «BMW», «Opel» та інші.

 - Учасники змагань поділені на три класи - ті, у кого автомобілі з переднім приводом, заднім приводом і повним приводом, - каже Олександр Ракочий. - Особливих вимог до машин немає. Це звичайні автомобілі, зареєстровані у ДАІ. Головне, щоб вони були справними. Швидкість, до якої розганяються автівки, максимум 25 кілометрів.

Водії та їхня група підтримки ховалися від морозу у салонах автомобілів.

- Я вважаю, що необхідно долучати до цих змагань побільше молоді, - каже учасник команди Олександра Афанасьєва на «Daewoo» Роман Телендій (17). – Хлопці не повинні вживали алкоголь десь у дворах, а займатися по-справжньому чоловічою справою. Але, на жаль, у нас ніде тренуватися.

 

  

Глядачів було небагато, вони постійно змінювалися і грілися хто чим міг – хто заходив до торгівельного центру, пив каву, а дехто навіть від «гарячіших» напоїв не відмовлявся.

Змагання проходили за регламентом. Спочатку учасники тренувалися і опановували трасу (у якій послідовності і у якому напрямку потрібно проїхати дистанцію поміж дорожніми конусами). Далі 19 учасників змагань пройшли кваліфікаційні заїзди.

- 18 автомобілістів, які запам’ятали трасу і вклалися у дві хвилини, допустили до залікових заїздів, - каже організатор змагань. - Під час залікового заїзду у машині знаходиться лише один учасник. За кожен збитий конус учасник отримує штрафні секунди. Якщо збивається з маршруту, то спробу не зараховують.

Кожен водій виконав три залікові заїзди. Переможців визначили за сумою часу двох кращих заїздів.

Клас «Передній привід»
Перше місце – Генадій Паламарчук на Fiat Uno
Друге місце – Віталій Панченко на Hyundai Getz
Третє місце – Олександр Тришневський на Opel Astra


Клас «Задній привід»
Перше місце – Михайло Капітула на BMW 320
Друге місце – Андрій Заремба на ВАЗ 2101
Третє місце - Костянтин Пастернак на BMW 323


Клас «Повний привід»
Перше місце – Юрій Костишин на Nissan Qashqai
Друге місце – Володимир Бартеньєв на Hyundai Veracruz
Третє місце – Павло Монастирський на ВАЗ 2121

- Переможці змагань отримали кубки, медалі та грамоти, - каже організатор змагань Олександр Ракочий (28)

 

Автослалом – задоволення не з дешевих. Водії розповідають, що за один виїзд потрібно «спалити» пального на 50-100 гривень. Учасники змагань у один голос скаржаться на те, що у Хмельницькому немає автодрому для занять автослаломом.


- Найкращі місця для тренувань - парковки великих супермаркетів, але тільки вночі, коли там не стоять машини, - каже Олександр Ракочий. - Але я за те, щоб тренування відбувалося на закритих майданчиках.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Anonymous

    God help me, I put aside a whole afternoon to fugire this out.
  • Anonymous

    чувак на мотоциклі катається по такій погоді? чекаємо про нього у новинах на сайті Всім
  • Anonymous

    Більше фото дивіться у нашій офіційній групі ВКонтакте http://vk.com/album-24447066_168885378
  • Anonymous

    Заремба молодець) Йому навіть на велосипеді не знадоблося б багато зусиль зайняти друге місце)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:50 Капелан з Хмельниччини отримав нагрудний знак Головнокомандувача ЗСУ 14:01 На Хмельниччині засудили водія, який пропонував патрульним хабар 13:11 За 2024 рік на Хмельниччині у ДТП з мотоциклами загинули та травмувалися 17 осіб 12:24 На Шепетівщині насмерть переїхали чоловіка, який лежав на дорозі, – поліція Від читача 07:27 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у конференції під егідою Асоціації інтервенційних кардіологів України 11:38 На Хмельниччині відкрили меморіальні дошки чотирьом захисникам 10:46 У Хмельницькому водій влетів в автівку і втік з місця аварії 09:58 На Хмельниччині судитимуть чоловіка, який кривдив дружину в присутності дітей 09:11 Їхав п’яний і без номерних знаків: на проспекті Миру затримали водія 20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up