У Хмельницькому вперше провели змагання з паралельного автослалому

У Хмельницькому вперше провели змагання з паралельного автослалому
15 автомобілістів з Хмельницького змагалися на мокрому асфальті за звання кращого у третьому і останньому етапі зимового чемпіонату з автослалому.

- Я випадково спробував себе у автослаломі чотири роки тому і у мене вийшло, - каже переможець чемпіонату з автослалому у класі «задній привід» Михайло Капітула. – Водійські права у мене вже одинадцять років. Але навички, які я отримую у автослаломі допомагають убезпечити рух і дають величезний досвід екстремального водіння. Змагання, рівень яких був досить непоганий, пройшли для мене чудово.

Чемпіонат був настільки напруженим, що у автомобілів підстрибували колеса і відлітали болти.

На майданчику, який спочатку вкривав шар криги, що за десяток заїздів перетворилася на калюжі, точилася напружена боротьба. Під час проходження поворотів у Олександра Трояновського на Volkswagen Passat заднє колесо відривалося від асфальту на 10-20 сантиметрів. У Андрія Корніцкого на ВАЗ 2103 під час першого залікового заїзду зірвало різьбу болта переднього колеса. Це не завадило йому закінчити заїзд, а потім, поки всі інші учасники їздили залікові заїзди, поставити машину на колеса, продовжити змагання і зайняти четверте місце.

Відео дня
> - Для мене, як для організатора, паралельний слалом був вперше, тому було важко стежити за тим, що відбувається на майданчику і при цьому ще й судити. Але завдяки друзям з Тернополя, місцевим хлопцям, а також дисциплінованості учасників, все пройшло без пригод, - каже організатор змагань Олександр Ракочий.

Переможці у класі «задній привід»:

Перше місце - чемпіон України з автослалому Михайло Капітула на БМВ 330

Друге місце – Андрій Заремба на ВАЗ 2101

Третє місце - Костянтин Пастернак на BMW 320

 

Переможці у класі «передній привід»:

Перше місце – Геннадій Паламарчук на на Fiat Uno

Друге місце – Вадим Рабієвський на Hyundai Accent

Третє місце – Олександр Трояновський на Volkswagen Passat

 

У класі «повний привід» взяли участь лише три учасники, які розділили між собою призові місця:

Перше місце – Юрій Костишин на Nissan Qashqai

Друге місце – Тарас Дунаєвський на Nissan Qashqai

Третє місце – Олексій Єлісєєв на ВАЗ 2121

 

За підсумками трьох етапів зимової серії змагань з автослалому визначили чемпіонів:

У класі «повний привід» - Юрій Костишин на Nissan Qashqai

У класі «задній привід» - Михайло Капітула на BMW 330

У класі «передній привід» - Геннадій Паламарчук на Fiat Uno

 

- Я за кермом вже 16 років, - каже переможець у класі «передній привід» Геннадій Паламарчук. – Раніше я постійно брав участь у змаганнях з драгрейсінгу. Після того, як змінив свій потужний спортивний автомобіль на маленьку повільну машинку, єдиною дисципліною, де можна було спробувати свої сили, став автослалом. У минулому році я вперше брав участь у таких змаганнях. Рівень чемпіонату був любительським, але як для Хмельницького, де подібних автоспортивних заходів взагалі не проводять, тільки те, що вони взагалі відбулися, вже добре.

Навички, які Геннадій Паламарчук, отримав за кермом, допомогли йому перемогти у чемпіонаті з автослалому.

- Подібні змагання покращують реакцію водія, яка ніколи не завадить у повсякденному житті, - каже Геннадій Паламарчук, - Для мене змагання були вдалими. Це підтверджують дві перемоги і одне друге місце на трьох етапах. Суперники були гідними і на всіх етапах точилася запекла боротьба.

 

У першому етапі чемпіонату «Нива» змагалася на рівних з «Ніссаном».

 

У другому етапі заради участі у змаганнях з шин виколупують шипи.

 

Довідка

Паралельний автослалом відрізняється від звичайного тим, що на майданчику паралельно розташовані дві абсолютно однакові фігури і одночасно їдуть два автомобілі. Тобто можна в реальному часі оцінити наскільки один учасник їде швидше, ніж інший. Інші правила такі ж, як і в звичайному автослаломі.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Оце справжні чоловіки!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up