У галереї Спілки художників - виставка тернопільської художниці Наталії Басараб

У галереї Спілки художників - виставка тернопільської художниці Наталії Басараб
Колекцію ляльок відомих людей, полотна з серії "Міста", "Країна ірисів", "Натюрморти", а також оригінальні картини з пір'я можна оглянути на персональній виставці творів Наталії Басараб.



Експозиція упродовж серпня діятиме в картинній галереї обласної організації Національної Спілки художників України.
- Для мене кожна виставка - це звіт перед людьми і перед собою, - зазначила художниця Наталія Басараб (55 р.). - Це своєрідний екзамен.
Більшість представлених творів - нові. Так, зокрема до колекції ляльок додалися місцеві знаменитості - народні артисти України Любов Ізотова та В'ячеслав Хім'як, співачка Юлія Рудницька. Ляльку Любов Ізотова Наталія Басараб створила під враженням від нової концертної програми співачки "Сніг у Флоренції". Майстриня навіть одягнула свій витвір у таку ж сукню, як в артистки, і дала в руку ляльці червону троянду.
- Ляльку народного артиста України В'ячеслава Хім'яка спочатку я хотіла одягнути в костюм Богдана Хмельницького, - каже пані Наталія. - Але після перегляду вистави "Поминальна молитва", в якій актор зіграв роль Тев'є-молочника, я все ж вирішила одягнути свій виріб у костюм цього персонажа.
Майстриня дещо змінила техніку виконання своїх ляльок. Тому переробила і переодягла в інші костюми Олександра Домагарова, Софі Лорен, Мерлін Монро, Жерара де Пардьє.
Під враженням від виставки ірисів, яку упродовж кількох років проводить у Тернополі селекціонер Ігор Хорош, пані Наталія намалювала серію картин "Країна ірисів". Крім того, квіткова тематика яскраво виражена в серії "Натюрморти", до якої увійшли роботи "Рожеві квіти", "Білі троянди", "Польові квіти", "Тюльпани у вазі" та інші.
Найбільшу частину експозиції становлять полотна з серії "Міста". Тут можна побачити Тернопіль, Львів, Луцьк, Київ, Прагу, Париж, Венецію і Нью-Йорк.
Представила художниця й кілька оригінальних картин з пір'я - "Мадемуазель", "Мрійниця", "Соната над озером", "Лісова фантазія", "Березовий гай", а також портрети "Люба подруга", "Пані у білому", "Актриса Віра Самчук".
Леся Заморська

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    Підкажіть, будь-ласка, у які години відкрита виставка, як туди пройти і вхід там вільний чи платний? Дякую
  • Anonymous

    Був на виставці! Дуже цікава! Особливо сподобались ляльки!
  • Anonymous

    завтра піду на виставку.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up