Новини компанії: Енергоефективний дім. Головні принципи

Новини компанії: Енергоефективний дім. Головні принципи
Саме поняття - енергозберігаючий будинок з'явилося в нашому побуті разом з приходом нових технологій в будівництво. Національний досвід будівлі теж вклав свою лепту і в підбір матеріалу, і в технології.

Визначення енергозберігаючий передбачає зниження витрат на утримання будинку за такими позиціями:

• електроенергія,

• теплопостачання,

Відео дня

• водопостачання,

• каналізація,

• вентиляція.

Якщо вам потрібен енергоефективний будинок, то слід прорахувати можливість встановлення сонячних батарей на покрівлі і стінах. Закласти в проект максимальну кількість віконних прорізів, щоб продовжити світловий день. Використовувати для освітлення світлодіодні лампи. Сонячні батареї будуть забезпечувати енергією холодильник та електронну техніку. При цьому акумулювати енергію в батареях і віддавати її на освітлення в нічний час.

Теплопостачання

Енергоефективний будинок опалюють комбінованою системою, в яку, наприклад, входить газовий двоконтурний котел і тепловий насос.

Водопостачання 

Протягом шести місяців енергозберігаючий будинок може отримувати гарячу воду для побутових потреб з сонячного колектора, встановленого на південній стороні будинку, поруч з сонячними батареями. Надлишок підігрітої води відправляють з витратного бака на крапельний полив грядок.

Каналізація

Всі види побутових стоків енергозберігаючий будинок пропускає через рекуператор, відбираючи тепло для підігріву повітря. У 10-15 метрах розташовують септик - двох кубовий пластиковий бак, в якому відбувається переробка стоків анаеробними бактеріями. У міру переробки очищені стоки викачують на компостну купу. Компост не тільки добриво для саду, але і прекрасне паливо для водогрійного котла.

Вентиляція

Енергоефективний будинок обладнують двома рекуператорами. Цей пристрій дозволяє забирати тепло з повітря, який витягує вентилятором з будинку назовні і підігріває засмоктуване з вулиці холодне повітря.

Енергозберігаючий будинок проектують з урахуванням збереження тепла. Наприклад газобетонні блоки для несучих стін укладають на спеціальний клеючий розчин. Стіни штукатурять з двох сторін таким же розчином. Така штукатурка зберігає тепло, за рахунок наповнювача з пустотілих кульок діаметром до 1 мм.

У вікна вставляють потрійний склопакет на трикамерних профілях з утеплювачем. Звис покрівлі виступає від стіни на 1 м. По периметру будується тераса з суцільним склінням в дерев'яних рамах. З таким вітрозахистом у вас дійсно вийде теплий будинок.

На правах реклами

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up