У Хмельницькому кандидати вдаються до підкупу виборців - але непрямого

У Хмельницькому кандидати вдаються до підкупу виборців - але непрямого
Останню зустріч перед виборами організували Громадянська Мережа «ОПОРА» за участі представників МВС у Хмельницькій області.

За словами регіонального координатора «ОПОРИ» у Хмельницькій області Андрія Попика, підготовка членів виборчих комісій проходить нормально. Вже роздали бюлетені для членів комісій. Хоча, у деяких округах досі не підготували бланки для спостерігачів від громадських організацій.

Як розповідає координатор, розповсюдженим явищем у Хмельницькій області є чорний піар. Особливо це стосується округів №188, 189, 191, і №192. На цих дільницях є яскраві прояви конкуренції між кандидатами.

- Вираженого лідера серед цих кандидатів немає, −  каже Андрій Попик. − Переважно, чорний PR стосується голосувань деяких депутатів ВР за закони 16 січня. В деяких випадках, такий пір може бути законною антиагітацією.

Відео дня

Як розповідає заступник начальника УМВС у Хмельницькій області Роман Гаврилюк, для участі у виборчому процесі, а саме, для охорони бюлетенів планують залучити майже 3 з половиною тисячі членів громадських формувань.

Що стосується можливих порушень і кримінальної відповідальності, міліціонер каже, що нововведенням є нова стаття Кримінального Кодексу України №160.

- Раніше вона стосувалась порушення виборчих прав громадян, сьогодні ця стаття називається «Підкуп виборця, учасника референдуму», −   пояснює Гаврилюк −  Максимальною відповідальністю за її порушення може термін до семи років позбавлення волі.

Окрім цього, представники Громадської мережі активно слідкують за явищами прямого і непрямого підкупу виборців.

- Прямого підкупу громадян, коли їм дають гроші і кажуть проголосувати за того чи іншого кандидата, не зафіксували,  −  розповідає Попик. – Однак, є випадки непрямого, які, в свою чергу, довести важко. Мається на увазі, наявність майже у кожного депутата свого благодійного фонду. Довести, що такою благодійною діяльністю займається саме цей кандидат, важко. Тобто, −  як пояснив Андрій Попик, висуванці викидають шалені гроші на непрямий підкуп для того, щоб зробити виборця лояльним до себе.

Також, як розповів координатор «ОПОРИ», вони зіткнулись з явищем, коли на окрузі № 189 невстановлені особи поширювали листівки від імені Громадської Мережі. Як пояснюють самі представники організації, ніякої поліграфічної продукції серед виборців вони не розповсюджували.

  Про виявлення можливих порушень під час виборчого процесу можна звернутись за телефоном 102 або 69-23-96 (Управління громадської безпеки).

 

 

 

 

Коментарі (2)
  • voltron

    26 все закінчиться, всі заспокояться до наступних виборів, і не буде вам ніяких ні качелей, ні дверей, ні дзеркал у ліфті, ні дитячих майданчиків...
  • PAL

    Черный пиар, подкупы и т.д. не мешают кандидатам оставаться кандидатами. Ну поругают, пальчиком погрозят, сработают деньги и на этом конец. Только, когда менты пойму, что это им вылезет боком, может тогда, что то изменится. А так гуляй рванье, кандидат в депутаты лезет.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up