Перші порушення під час виборів у Хмельницькому: спостерігач хотіла проголосувати і за себе, і за внука

Перші порушення під час виборів у Хмельницькому: спостерігач хотіла проголосувати і за себе, і за внука
67-річна жінка взяла у кабінку для голосування 6 бюлетенів замість 3. Бюлетені їй видала знайома з комісії. Інші члени комісії викликали міліцію. Порушницю затримали при виході з кабінки.

З самого ранку у Хмельницькому зафіксували перше порушення на виборчій дільниці. Як повідомила «ВСІМ» речник Хмельницького міського відділу міліції Катерина Терещенко, на дільниці  ДВК № 681434, що на вулиці Панаса Мирного, спостерігач на дільниці попросила члена комісії видати їй 6 бюлетенів, аби вона змогла проголосувати за онука, який знаходиться в Португалії.

- Жінка зайшла у кабінку для голосування, поставила 6 відміток, але коли підійшла до урни, то інші члени комісії не дали їй кинути їх. Вони відразу подзвонили на «102». Зараз вирішується, як кваліфікувати дане порушення, - каже Катерина Терещенко.

Надання виборчого бюлетеня членом виборчої комісій особі, яка не має права його отримувати, або викрадення чи приховування виборчого бюлетеня, або надання виборцю заповненого виборчого бюлетеня, або наданню виборцю можливості голосування більше ніж один раз – караються позбавленням волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від двох до трьох років (ч. 2 ст.  158-1 Кримінального кодексу України).

Відео дня

Ситуацію на свої сторінці у Фейсбук прокоментував координатор Громадянської мережі ОПОРА у Хмельницькій області Андрій Попик. 

Нагадаємо, о 8:00 почалося голосування на місцевих виборах, яке триватиме до 20:00.

Як проходять місцеві вибори у Хмельницькому: всі події ТУТ.

Коментарі (2)
  • Іра Шубравая

    то мабуть,до члена комісіі,яка видала ті зайві бюллетені, в першу чергу треба було наряд викликати???!!!Шо за цирк?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up