До Дня дітей сиріт запрошують у печеру «Атлантида»

До Дня дітей сиріт запрошують у печеру «Атлантида»
Екскурсію у печеру Атлантиду дітлахам з головчинецького будинку-інтернату хочуть подарувати хмельницькі спелеологи. Ініціатори акції впевнені – знайомство з одним з семи див України буде цікавим і корисним дітям. Бажаючих допомогти просять приєднуватися.

 До дня захисту дітей, 1 червня 2012 року, за ініціативи Хмельницької обласної громадської організації «Спелеологічний клуб «Атлантіда» відбудеться благодійна акція «Подаруй дитині Свято та відкрий для неї одне з Семи Чудес України».
У рамках акції планують провести туристичну подорож до однієї з найкращих печер світу «Атлантида» та ознайомчу екскурсію Кам’янцем-Подільським для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Допоможуть – поїде більше
Захід має на меті подарувати краплину радості дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування Головчинецької школи-інтернату, кажуть організатори. Попередньо провести свято планують для сорока вихованців інтернату старших десяти років – якщо зберуть достатньо грошей. Якщо ж коштів бракуватиме, то кількість учасників зменшиться вдвічі. За двадцять дітей спелеологи платитимуть самі.

Відео дня
>Програма дитячого свята включає сніданок, похід у печеру, обід, екскурсію Кам’янцем.
Екскурсія до печери разом зі спорядженням коштує 60 гривень з особи. За обід організаторам потрібно витратити близько сорока гривень на дитину, за сніданок перед походом – близько п’ятнадцяти. Ще 250-500 гривень потрібно заплатити за послуги гіда у Кам’янці. І, звичайно ж, перевезення – понад дві тисячі гривень.

- Якщо хоча б з трансфером можливо посприяє наша місцева влада, то буде екскурсія для сорока дітей. Закупимо обід, екіпірування, повністю все зробимо для дітей. Чому кажу – можливо, тому що коли чотири роки тому ми зверталися до місцевої влади, то вони були проти. Не дали нічого – мовляв, що ці діти зробили для них, - розповідає директор з організації краєзнавчо-туристичної діяльності спелеологічного клубу «Атлантида» Андрій Щербицький. – Якщо хтось долучиться – подякуємо, нам легше буде. Але ми це в будь-якому випадку проведемо.

 

Печера є унікальною
Організатори переконують – похід буде не лише цікавим, але й безпечним. Що й не дивно – спелеологи досвідчені.

- Все, що є на землі, що ми бачимо на поверхні вже давним-давно вивчене і відоме. Хтось бачив це вживу, більшість на відео чи фото, але це вже знайомо. А те, що знаходиться в печері, ні з чим порівняти неможливо, тому що нагорі такого немає. Це потрібно пережити і цим потрібно захоплюватися, - каже спелеолог. - Печера найгарніша в світі і вона на 90% кристалізована. З п’ятнадцяти видів існуючих в світі кристалів, які ростуть у печерах, в Атлантиді росте тринадцять. Такого ніде немає – максимум три види.

Також у цій печері є унікальний вид кристалів, якого немає більше ніде – це кришталева лілія. Там цілі галереї таких квітів. Впевнений, для дітей це буде незабутнім враженням. Ця печера є пам’яткою природи загальнодержавного значення, це ті пам’ятки, що в нас поруч, не потрібно далеко ходити.

Зробимо для дітей
Чотири роки тому спелеологи вже влаштовували подібне свято. Тоді красу печери побачили 24 дитини. Нині ж планують урізноманітнити похід – після екскурсії до печери проведуть конкурс дитячого малюнку.

- Я хочу, щоб діти намалювали те, що бачили. Всі малюнки будуть виставлені в нас на базі, буде постійна виставка. Кожну картину ми оцінимо. До нас приїздять тисячі туристів, за рік це близько чотирьох тисяч людей, і гроші, отримані від продажу малюнків ми будемо перераховувати авторам. Влаштуємо такий собі постійно діючий аукціон. Картини будуть підписані, щоб люди бачили, що це малювали діти-сироти. Люди приїздять різні, і серед них є такі, які зможуть в такій формі пожертвувати гроші дітям. Думаю, дітям це також буде приємно – і навіть не через гроші, а через те, що їхня робота комусь цікава, - розповідає Андрій Щербицький.

Запрошуємо всіх небайдужих до долі дітей-сиріт долучитись до акції «Подаруй дитині Свято та відкрий для неї одне з Семи Чудес України» та перерахувати хоча б одну гривню на р/р 26003000012866 МФО 300614, Код 34474342 ПАТ «Креді Агріколь Банк»
 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона 15:08 У Хмельницькому районі зіткнулись два «Renault». Є постраждалий 14:58 Вибух гранати в квартирі на Хмельниччині: в реанімації підліток 13:42 10 тисяч доларів за непридатність до служби: схема від представниці ТЦК і стоматолога photo_camera 13:17 30 березня в Хмельницькому відкриють мотосезон 12:11 Прокат електросамокатів у Хмельницькому: які ціни та що з зонами для паркування (ІНФОГРАФІКА)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up