Спочатку теорія, а на "десерт" - практика. На Хмельниччині водіїв навчатимуть по-новому

Спочатку теорія, а  на "десерт" - практика. На Хмельниччині водіїв навчатимуть по-новому
Фото - Авто 24
  • Навчання майбутніх водіїв буде відбуватись за європейськими стандартами.
  • Дізнавайтесь, що зміниться.

“Врізати” теорію і збільшити години практики. Саме таким буде навчання майбутніх водіїв, аби отримати омріяне посвідчення. 6 жовтня Уряд прийняв постанову про «Про внесення змін до Типової навчальної програми підготовки та перепідготовки водіїв транспортних засобів».  Вона встановлює мінімальну кількість навчальних годин для підготовки водіїв. При цьому навчальні заклади не обмежені у можливості введення у свої програми додаткових годин для підготовки. Про це повідомляють у регіональному сервісному центрі МВС у Хмельницькій області. 
Окрім цього, вирішили оптимізувати загальний час підготовки водіїв за всіма категоріями. До прикладу, для отримання посвідчення категорії В, скоротять час теоретичної підготовки зі 100 до 63 годин, а  час практичної підготовки  залишиться незмінним — 40 годин. 

Що ще зміниться в програмі:

  • Оновлені теми з теоретичної та практичної підготовки, перепідготовки водіїв,
  • Додано самостійний розділ “Медичне забезпечення (заходи допомоги при ДТП)”, 
  • Внесли теми, що стосуються живлення транспортних засобів із застосуванням електричної енергії.

Загалом майбутнім водіям спочатку потрібно буде пройти повний курс теоретичної підготовки та успішно скласти в автошколі відповідний іспит, а лише потім їх допустять до навчання з практичного керування. 
Як додають у сервісному центрі МВС, навчальні заклади мають протягом півроку привести робочі програми і плани з підготовки та перепідготовки, підвищення кваліфікації у відповідність з даною постановою.
Детазі за номером (0382) 71-62-54 на офіційній сторінці Facebook регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Хмельницькій області.

Відео дня

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Артур Прийма

    👎👎
  • Артур Прийма

    навчати👎💩
  • Артур Прийма

    👎💩у жінка 😁👊

keyboard_arrow_up