Вартість проїзду в маршрутках не зросте, поки в Києві не проведуть експертизу

Вартість проїзду в маршрутках не зросте, поки в Києві не проведуть експертизу
  • Тарифи на проїзд в автобусах та маршрутках залишиться на рівні 3 та 3,5 гривень. 
  • Міськрайонний суд вирішив призначити експертизу розрахунків собівартості проїзду в громадському транспорті. 

З 1 березня у Хмельницькому мала зрости вартість проїзду в громадському транспорті. Та 28 лютого міськрайонний суд призупинив дію рішення виконкому про підвищення тарифів. Таким чином суд задовільнив позов громадського активіста Івана Кульгука. Чоловік просив скасувати оплату в розмірі 4 та 4,5 гривень за проїзд в автобусах та маршрутках.

- Водії зобов'язані давати квиток, це показує пасажиропотік. А квитки не дають, тому не можна точно сказати, скільки пасажирів перевозиться, відповідно і яка вартість перевезення одного пасажира. Нічим не підтверджується те, що написали перевізники про кількість пасажирів, затрат на паливо. на ремонт, - розповідає позивач Іван Кульгук. 

Розгляд справи за його позовом відбувся сьогодні, 9 березня. Суд тривав трохи більше двох годин. На початку засідання своє клопотання внесли перевізники. Вони попросили долучити їх в якості третьої сторони до розгляду справи. Суддя прохання відхилив. Після цього свою пропозицію внесли і представники міської ради. Вони хотіли долучити до розгляду управління транспорту. Та і їхнє клопотання суд не задовільнив. 

Відео дня

Ще одну пропозицію вніс позивач Іван Кульгук. Чоловік запропонував провести експертизу, аби оцінити реальну вартість перевезень у автобусах та маршрутках. Після цього суд виніс ухвалу задовільнити цю пропозицію і призначив експертизу. Її проведе Київський інститут судових експертиз. Фахівці розглянуть документи щодо кількості пасажирів та витрати на перевезення по кожному маршруту та кожному перевізнику. 

Поки проїзд у автобусах та маршрутках не зміниться. Хмельничани їздитимуть по 3 та 3,5 гривень відповідно. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua. 

Читайте також: Дай п'ять: чому вартість проїзду у Хмельницькому хочуть підняти і чи поліпшиться якість перевезень

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анна Островська

    та ті перевізники зажерлись вже і заплатять за експертизу. потім ще з тої експертизи гірше буде. взагалі до 10 грн піднімуть. отоді той дєд і обкакається.

    Anonymous reply Анна Островська

    не такий простий той дєд: Іван Кульгук, не зважаючи на скарги мешканців міста, звів незаконне будівництво по вул. Зарічанській, 38.  https://vsim.ua/Podii/dva-roki-za-stinoyu-hmelnichani-dobivayutsya-znesennya-budivli-na-zari-10498893.html

  • Олег

    нічого цим не добються.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up