Завтра суд вирішить долю прикордонника, якого підозрюють у п’яному водінні

Завтра суд вирішить долю прикордонника, якого підозрюють у п’яному водінні
  • Прикордонник Микола Шпорт оскаржує рішення міськрайонного суду, який визнав його винним по 130-ій статті КУпАП.
  • В Апеляційному суді Хмельницької області сьогодні, 28 лютого, опитали свідків і заслухали докази.  

 

Хмельницькі поліцейські запідозрили у керуванні авто напідпитку підполковника Державної прикордонної служби Миколу Шпорта. На місці зупинки водій відмовився проходити огляд на стан алкогольного сп’яніння, тому копи склали адмінпротокол за ч.1 ст.130 КУпАП.

Суд першої інстанції визнав його винним. Чоловік не погодився з рішенням і подав апеляцію. Справу слухали сьогодні, 28 лютого. Засідання тривало близько години. Опитали поліцейського Володимира Погожевського, який зупиняв автівку Шпорта. Питання стосувались оформлення протоколу. Зокрема, чому його складали без присутності двох свідків. На що коп відповів, коли водій відмовився пройти тест на «Драгері», йому запропонували здати тест на вміст алкоголю у медичному закладі. 
За словами речника управління патрульної поліції Романа Мартинюка, у наркодиспансері затриманий шумів і просив адвокатів. 

- Свідків не запрошували, бо від проходження водій не відмовився. Сказав, що буде проходити його в медзакладі. В диспансері сказав, що  проходити відмовляється. В цьому випадку треба запрошувати свідків для складання матеріалу, але не відмову. Він не хотів йти на співпрацю. Робив злісну непокору. Йому повідомили, якщо не перестане порушувати, то його затримають. Сказав, що хоче допомогу адвоката і почав вчиняти безчинство. Його затримали і доставили до Хмельницького відділу поліції, - каже Роман Мартинюк.Патрульні повезли прикордонника в міський відділ поліції. Вже там оформили адмінматеріали. 

Захисники, яких у Шпорта було двоє, у залі суду заявили, що в роботі патрульних були «огріхи» і тому постанову суду першої інстанції потрібно скасувати. Мовляв, двох свідків не було ні на місці, ні у медичному закладі. Окрім того, кажуть, що їхній підзахисний не відмовлявся проходити тест на вміст алкоголю. Підтвердити це чи спростувати у суді не могла жодна сторона. 

Відео дня

"Посилання ОСОБА_1 на те, що він не відмовлявся від проходження огляду на стан алкогольного спяніння, а лише вимагав для законного проходження такого огляду оригінали вищезгаданих документів на технічний прилад «Драгер», суд розцінює як суперечливі, а його поведінку як намір уникнути огляд на стан спяніння у допустимий час не пізніше ніж протягом двох годин з моменту виявлення підстав для його проведення, згідно п.9 Розділу ІІ Інструкції про порядок виявлення у водіїв транспортних засобів ознак алкогольного, наркотичного чи іншого спяніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, затвердженої Наказом Міністерства внутрішніхсправ України, Міністерства охорони здоровя України09.11.2015 № 1452/735", - із постанови Хмельницького міськрайонного суду від 19 грудня 2016 року.      

У постанові суду першої інстанції також вказано, що водій все таки пройшов тест на стан алкогольного сп'яніння, правда вже після того, як копи склали адмінпротокол. А це майже через 5 годин після затримання транспортного засобу. 

Такі висновки суду підтверджуються показаннями ОСОБА_1, з яких слідує, що вимога надати оригінали документації на технічний прилад «Драгер» в нічний час не була для нього принциповою, а відсутність оригіналів такої документації не заважала йому пройти огляд на стан алкогольного сп"яніння в ХОНД через 5 годин з моменту пригоди о 07 год.15 хв., згідно висновку ХОНД №4646 від 25.10.2016 р. (а.с.15), що підтвердив в судовому засіданні і лікар ХОНД ОСОБА_5, зазначивши, що ОСОБА_1 пройшов добровільно такий огляд без вимоги сертифікату відповідності та свідоцтва про повірку робочого засобу вимірювальної техніки, - із постанови Хмельницького міськрайонного суду від 19 грудня 2016 року.   

Якщо Феміда залишить постанову Хмельницького міськрайонного суду без змін, то за частиною 1 статті 130 підполковника прикордонної служби позбавлять прав на рік, а також зобов’яжуть сплатити штраф у розмірі 10 200 гривень.  

Нагадаємо, автомобіль «Honda Accord» патрульні зупинили 25 жовтня на Пілотській. За словами копів, водій не увімкнув лампочку, яка підсвічує номерні знаки. На місці події патрульні помітили, що Микола Шпорт, який їхав за кермом, був в стані алкогольного сп’яніння. Але водій не пройшов тест на "Драгері" ні на місці зупинки, ні у медичному закладі. Копи склали на водія протокол за статтею 130 КУпАП в частині відмови від проходження. Матеріали передали до міськрайонного суду, який визнав чоловіка винним.  

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Олег

    в чому в чому, а час потянув, міг вже тест пройти. все б так і не показало нічого
  • Олег

    в чому в чому, а час потянув, міг вже тест пройти. все б так і не показало нічого
  • Олег

    Так не потрібно
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up