Хмельничани здаватимуть кров для важкохворих діток

Хмельничани здаватимуть кров для важкохворих діток
У Хмельницькому стартує акція донорства, в рамках якої здаватимуть кров для маленьких пацієнтів. Потрібна кров будь-якої групи та резус-фактору.
Всеукраїнська донорська акція «Допомогти може кожен» у Хмельницькому проводиться вже вдруге. За словами ініціаторів заходу, вони прагнуть привернути увагу населення до проблем донорства, поширити це явище серед хмельничан, а також врятувати життя. 
- Акція триватиме з 1 до 4 грудня. Впродовж цього часу хмельничани зможуть піти до обласного центру переливання крові і стати донором. Потрібні усі групи, особливо потреба у мінусових. Ця кров піде для хворих діток, пацієнтів Хмельницької обласної лікарні, - розповідає «ВСІМ» координатор акції Аліса Пугач.
Здача буде проходити з 8:00 до 12:00  у Хмельницькій обласній станції переливання, що на вулиці Сковороди, 29. Долучайтеся і ви! Зареєструватись можна тут.
Що радять робити лікарі:
За день до цього, під час вечері, не можна вживати жирну, молочну їжу та напої, які містять алкоголь.
У день здачі крові бажано відпочити, легко поснідати та не планувати на цей день серйозних справ, інтенсивне фізичне навантаження та прийом алкоголю. Не бажано цього дня керувати транспортними засобами. За дві години до та після здачі крові палити небезпечно. 
Що слід робити перед здачею крові:
- намагайтесь регулярно і збалансовано харчуватися
- вживайте побільше рідини;
- відмовтесь від вживання алкоголю за 48 годин до процедури;
- утримайтеся від вживання аспірину, анальгіну і ліків, що містять аспірин і – анальгетики (за 72 години до процедури);
- не паліть за годину до процедури;
- обов'язково виспіться, відпочиньте.
Що їсти перед здачею крові:
- напередодні відмовтесь від жирного, смаженого, гострого, копченого, молочних продуктів, яєць.
- рекомендується солодкий чай, узвар, хліб, сухарі, сушки, відварні крупи, макарони на воді без масла, соки, морси, компоти, мінеральна вода, овочі, фрукти (крім бананів).
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу Від читача 12:08 РЕПЕРФУЗІЙНОМУ ЦЕНТРУ КНП «ХОССЦ» у м.Хмельницький – 3 роки! 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто 18:23 Бійка у розважальному закладі Шепетівки закінчилась реанімацією 17:42 На Хмельниччині оголосили підозру чоловіку, який відрубав голову собаці 17:09 Зеленський вручив орден «Золота Зірка» дружині полеглого Героя Руслана Пруса 16:46 Померла 8-річна Каріна з Кам’янця. Рідним треба допомога photo_camera 16:16 За необережне вбивство двох лісівників житель Шепетівщини отримав вирок 15:41 У Хмельницькому не знайшли підозрюваного, який причетний до отруєння собак 15:16 Хмельницьку обласну службу зайнятості очолив новий керівник 14:46 У Симчишина найвища: рейтинг зарплат мерів сусідніх міст (ІНФОГРАФІКА) 14:21 На Хмельниччині викрили священника УПЦ МП, який вихваляв путіна перед вірянами 13:36 На Хмельниччині водій переконував суд, що прикидався п'яним перед поліцейськими 12:52 У Кам'янці на смерть збили пішохода 12:13 На Хмельниччині запустили ще один комплекс зважування вантажівок 11:11 Смертельна ДТП на Хмельниччині: водій «ВАЗу» влетів у дерево
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up